Kat irtifakı kurulmuş yerlerde ifraz durumu

6 yıl 9 ay önce #6724 Yazan: osmann
Herkese Merhabalar,
İlgili parsele 2003 yılında alınmış bir ruhsat var,ilgili yapı 5 blok halinde planlanmış olup sadece tek bloğu yapılmış,geriye kalan 4 blok bazı nedenlerden dolayı yapılamamış ilerleyen süreçte ruhsatın süresi dolmuştur.Yalnız bu süreçte tüm projenin kat irtifakı kurulmuştur.İşi devralan yeni müteahhit süresi dolan ruhsatı iptal ettirip yapımı bitmiş olan tek bloğun olduğu yeri ifraz ettirmek istiyor.İfraz sonucu oluşacak yeni parselde farklı bir yapı yapmak istiyor.Tapu müdürlüğü kat irtifakı kurulmuş yerlerde ifraza izin verilmeyeceğini söylüyor.Nasıl bir yol izlemeliyiz.Teşekkür ederim,kolay gelsin.
Not:Yapımı biten tek blokta halihazırda oturan farklı kişiler mevcut,kat irtifakının bozulması durumunda ilgili kişilerin muvafakat vereceği söyleniyor.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6744 Yazan: mbeyaz
Sn. "osmann" dikkatine;

Mevcut kat irtifakı terkin edilmeden, ifrazın yapılması mümkün değildir. Bunun için tam bağımsız bölüm maliklerinin bu arada yapımı biten tek bloktaki bağımsız bölüm maliklerinin de muvafakati gerekiyor.

Kat irtifakının terkininden sonra tüm maliklerin talebi ile ifraz-taksim işlerinin yapılması gerekir. Daha sonra taksime göre her parsel malikleri yeni kat irtifakı kurmalıdır. Metin BEYAZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.066 saniye
Geliştiren: Kunena Forum