Kat irtifakı kurulumu

6 yıl 8 ay önce #6812 Yazan: skoc
Merhaba abilerim ve arkadaşlar.

Kat irtifakı kurulurken bağımsız bölümün bulunduğu arsa paylarını hangi daire ne kadar arsa payı almış bunu neye göre belirliyoruz mimardan aldığımız metre kare cetvelinde yazarmı bu ?

Birde irtifakı kurduktan sonra belediyeye yazdığımız dilekçeyi tapudaki işimiz bitince mi belediyeye teslim ediyoruz

Bilgisi olan varsa çok memnun olurum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 7 ay önce #6846 Yazan: mbeyaz
Sn. "skoç" dikkatine;

Kat Mülkiyeti Kanununun 3.maddesinde kat mülkiyeti ve kat irtifakı bu mülkiyete konu olan ana gayrimenkulün bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değeri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kurulur, şeklinde hüküm tesis edilmiştir. Bundan da anlaşılacağı üzere kat irtifakını kuran malikler arsa paylarını dairelerin metrajlarını ve değerlerini dikkate alarak belirler.

Bu tamamen maliklerin belirleyeceği bir iştir. Mimardan aldığınız m2 cetvelinde yazmaz. Dilekçeyi de işlem sonrası belediyeye teslim etmeniz gerekir. Metin BEYAZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 7 ay önce #6849 Yazan: skoc
Metin abi cok tesekkur ederim . Konuyu daha iyi kavramak için lütfen bunu bana anlatir misiniz farzı misal 500 m2 arsamiz olsun her kat 2 daire üzerine 4 katli 8 daire toplam arsa raic bedeli 300.000 tl olsun bunun payı paydasini nasıl bulacaz.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen sizde cevaplayın.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye
Geliştiren: Kunena Forum