TEK ENCÜMEN KARARI - TEK MALİK - FARKLI DOSYA OLUŞTURMA

7 yıl 1 ay önce #6451 Yazan: nirengi63
Aynı bölgede imar uygulaması sonucu oluşmuş ve 6 ayrı tapusu çıkmış ama müşterekleri aynı olan 6 ayrı imar adası mevcut.. bu adaların hepsinde de aynı 4 malik hissedar. Belediyesi adaların ifraz edilerek parsellerin rızaen taksim ile paylaşılabilmesi için tek encümen kararında tüm adaların ifrazından tek tek bahsederek kararını vermiş , ve tek üst yazı ile Kadastroya göndermiş. Tek olarak tanzim edilen dosyada bölünen her bir ada için ayrı değişiklik beyannamesi , durum haritası , Röleve ölçü krokisi bulunmasına rağmen Kadastro işlemi 6 ayrı talep olarak alacağını 6 ayrı bağımsız dosya hazırlanacağını , 6 ayrı fen kayıt ile havale edeceğini bildirmiştir.
Eğer Söz konusu işlem bu şekilde yapılırsa ; malik hissedarlar yeni oluşan parselleri paylaşacaklarından , yani bir adada oluşmuş parsellerde icabında hissedarın biri olmayacağı düşünülürse Tapu dairesi İfrazen taksim işlemini yapamayacağını beyan etmiştir.
Bunun yerine tapu dairesi tek dosya içerisinde beyannameleri ayrı düzenleyerek tek işlem ile tapuya gönderilmesinin kendileri için sakınca teşkil etmeyeceğini bildirmişlerdir. Eğer 6 ayrı dosya tek üst yazı ile bile tapuya gelse 6 ayrı memura havalesinin gerekeceğini ve ifrazen taksim işleminin yapılamayacağını bildirmiştir.
Kadastronun aynı maliklerin olan 6 ayrı parselin ifrazını konu edinmiş tek encümen kararını , tek bir fen kayıt ile işleme almasına mani olan mevzuat konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. iyi çalışmalar..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 1 ay önce #6467 Yazan: hkocak
Sn. "nirengi63" dikkatine;

Tapu Müdürlüğünün gerekçesini pek anlayamadım. Bence tek işlem olarak yapılabilmelidir. Takbis sisteminde bilmediğimiz bir durum varsa onu somut olarak bildirmeleri gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.059 saniye
Geliştiren: Kunena Forum