Kadastroda Kimlik Bilgileri Hatası

6 yıl 8 ay önce #6793 Yazan: garamurat
Merhaba,

Dedeme ait bir tarla var. Kadastro memurları gelip burayı yazıyorlar. Yazılırken de orada bulunan komşular bize haber etmeyip kendileri bilgi veriyorlar. Mülk sahibi olarak Mehmet oğlu Murat yazılması gerekiyorken Veli oğlu Murat yazdırıyorlar.

Mehmet - Büyük Dedem
Murat - Dedem (Mülk Sahibi)
Veli - Babam
Murat - Ben

Benim üzerime olmuş gibi görünüyor ama doğum tarihi itibariyle benim üzerime de olmuyor. Biz bunu normal haline döndürmek istiyoruz. Yani Mehmet oğlu Murat yapacağız. Mahkemeden felan bahsettiler. Yeni kanuna göre mahkemesiz düzeltilebiliyormuş. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Yöntem ve evraklar?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6797 Yazan: 71excalibur71
sayın garamurat;
Tapu Müdürlüğüne başvurarak 2016/2 sayılı genelge uyarınca düzeltme isteyebilirsiniz.
Tapu Müdürlüğü tutanak, gerektiğinde kurumlarla yazışma vb yollarla düzeltme yapamaz ise; sizlerden tanık, ilmühaber, hak sahipliğine ilişkin belge vb isteyebilir. Bunlarla ve gerektiğinde zemin incelemesi ile çözülemiyorsa mahkemeye başvurmanız gerekir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6805 Yazan: garamurat
Açıklama için teşekkür ederim.

Sadece dilekçeyle başvurmam yeterli oluyor mu? Genelgeyi inceledim, orada düzeltme formu felan var. Onları tapu müdürlüğü talep ederse mi dolduruyorum?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6806 Yazan: 71excalibur71
tapu müdürlüğüne başvurmanız yeterli. genelge eki formlar işlem sırasında kullanılan kurum içi evraklar, yani sizin doldurmanız gerekmiyor. ancak dediğim gibi duruma göre tanık vs Tapu Müdürlüğünce talep edilmesi halinde yerine getirmeniz gerekenlerdir. Bu talepleri yerine getirmemek işlemin reddine dayanak teşkil eder.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6807 Yazan: garamurat
Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6810 Yazan: garamurat
Müsadenizle bir soru daha sormak istiyorum. Bu da bonus soru olsun :)

Şimdi mülk sahibi olan dedem rahmetli oldu. Tapuyu alırken onun üzerine alıp daha sonra mı paylaştırmak gerekir? Yoksa tapuyu direk rahmetlinin mirasçılarının üzerine çıkarabilir miyiz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye
Geliştiren: Kunena Forum