ENCÜMEN KARARI

6 yıl 2 ay önce #7081 Yazan: eslem12
Üstadım Merhaba;
Mülkiyeti maliye hazinesine ait vasfı ham toprak olan 840 dönümlük parsel imar planı dahilindedir ve bu parselin imar kanununun 15. ve 16. maddelerine göre ifrazı istenmektedir.Belediye encümeni '' ...ada ... parselin ifrazı sonucu A olarak gösterilen alanın ham toprak, B,C olarak gösterilen alanın arsa ve D olarak gösterilen alanın ise yol olarak ilgilisi adına tesciline...' şeklinde karar almış. A olarak gösterilen alan 810 dönüm olup imar planında konut alanını, kent parkı vs. ,B olarak gösterilen alan 15 dönüm olup imar planında ilkokul tesis alanı, C olarak gösterilen alan 10 dönüm olup imar planında ortaokul tesis alanı ve C olarak gösterilen alan ise 5 dönüm olup imar planında yol olarak geçiyor. 2010/22 nolu genelgenin 15. maddesinin 1. bendinde ' ana parselin vasfında yapı bulunmaması halinde, uygulamanın altlığıu olan imar planına göre oluşan parsellerin, mevcut vasıflarını kendiliğinden kaybederek imar planı ile getirilen kullanım amaçlarına konu ve tabi olmaları işlemin doğal sonucu olduğundan, plandaki kullanım amacına göre ifraz sonucu oluşan parsellerin cinsi tescil bildiriminde belirtilir.' Bu maddeye göre A olarak gösterilen alan İmar planı dahilinde kaldığından Arsa olarak tescil edilmesi gerekmiyor mu. Belediye niye böyle bir yola başvurmuş. Encümen kararını bu şekilde uygulamak doğru mudur?
Teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7089 Yazan: hkocak
Sn. "essem12" dikkatine;

Belediyenin vereceği karar; yapılan ifraz işleminin imar plânına uygun olduğuna dairdir. Onun dışındakiler fazladan bilgilerdir... Sizin işlemden anlaşılan o ki; B ve C imar plânı gereğince oluşan parsellerdir ve cinsi de "arsa" olacak. O tamam... A parçası imar plânı dışında kalıyor olmalı ki "ham toprak" denmiş. Olabilir o da tamam... Ama yollar tescile tabi değildir. Tesciline karar verecek olan da belediye değildir.

Sonuç olarak; belediye encümeni kararında geçen A, B ve C parsellerinin encümen kararında geçtiği şekilde (encümen kararı bağlayıcı olduğu için değil, plâna uygunluk ve talep gereğince) tescil edilmesinde sakınca görünmüyor. Ama encümen kararında yol olarak geçen kısımlar tescil edilmemeli, terkin edilmelidir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7091 Yazan: eslem12
Üstadım verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Yalnız A olarak ayrılan alanın hepsi imar planı dahilinde ve birden cok yapı adasını kapsıyor. Belediyenin A parselini ham toprak olarak tescil edin şeklindeki kararı doğru mudur?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce - 6 yıl 2 ay önce #7093 Yazan: hkocak
Sn. "eslem12" dikkatine;

Dediğim gibi encümen kararı yapılan işlemin imar plânına uygun olduğuna dairdir... Yolların tescile tabi olmaması tartışmasız ama onun dışındakilerle ilgili durumu fazla sorgulamamak gerekir diye düşünüyorum. Belki parsel ile ilgili son durum olmayabilir, ya da başka birşey... Siz onu belediyeden teyitli talep olarak değerlendirerek kararda geçtiği şekilde tescilini sağlayabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7094 Yazan: eslem12
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.102 saniye
Geliştiren: Kunena Forum