Lihkab Kaşe İmza

7 yıl 1 ay önce #6417 Yazan: Ali Tuner
Selamlar..
Birden fazla Lisanslı Harita Kadastro Bürosunun bulunduğu birimde Bürolardan bir tanesi imza kaşesi kullanmak istiyor. 2010/9 sayılı genelge incelendiğinde "kadastro çalışmalarında" kesinlikle kaşe imza kullanılmaması vurgulanmış olduğundan meslektaşlarımız tarafından sanki diğer işlemlerde kullanılabileceği gibi bir sonuçta çıkarılabiliyor.
1. Kaşe imza ile gelen bir tescil bildirimini Kadastro Müdürlüğü olarak iade etmemiz gerekir mi.
2. Tescil bildiriminde değil de Sözleşmede kaşe imza kullanımı konusu mümkünmüdür.
Yukarıdaki hususları bir şikayet olup İnceleme yapılması durumun da Kaşe imza konusunda Kadastro Kontrol Elemanlarının yaşaması muhtemel problemleri de gözönüne alarak yorumlarsanız sevinirim. Saygılarımla...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 1 ay önce #6431 Yazan: mbeyaz
Sn. "Ali Tuner" dikkatine;


Bilindiği üzere Lisanslı Bürolar, yaptıkları işlemin cezai ve hukuki sorumluluğunu Devlet adına üstlenerek iş yapan bürolardır. Dolayısıyla sorumlulukları olan bürolardır. İmza da yapılan işin hukuki ve cezai sorumluluğunu üstlenmek amacıyla yapılan bir işlemdir. İhtilaf halinde sorumluluğun tayini için imza önemli bir işaret olduğu için LİHKAB imza kaşesi kullanamaz. Aynı gerekçeyle hukuki sorumluluk doğuran bir sözleşmede de kaşe imza kullanamaz.
Bu nedenle Devlet adına hukuki ve cezai sorumluluk üstlenen bu bürolar ıslak imza kullanmalıdır. Metin BEYAZ.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum