cins değişikliği

9 yıl 10 ay önce #2494 Yazan: tsmy
daha önce A,B,C,D olarak kat irtifakı kurulmuş olan taşınmazda B blok malikleri cins değişikliği talep etmektedir.B blok bağımsız bölümleri için yapı kullanma izin belgeleri alınmış kadastrodan dosya hazırlanmıs ve taşınmazın cinsinin B blok 8 Katlı Betonarme Apartman ve Arsası [/color]olarak değiştirmek isteniyor.böyle bi cins değikliği olurmu ilgili talimat veya görüş varmı

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce #2503 Yazan: bedrettin toy
Sorunuzun cevabı 2008/1 sayılı "Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Hk" Genelgede mevcuttur.

2- Kat irtifakı tesis edilmiş toplu yapılarda tamamlanan yapıların cins değişikliği, kat mülkiyeti tesisi ve tescili;
Birden fazla bağımsız bölümün mevcut olduğu blok tipi yapılarda ilgili blokun tamamlandığına ilişkin yapı kullanma izin belgesinin ibrazı halinde o blokun cins değişikliği ve kat mülkiyetine çevrilmesi, yaygın kat mülkiyetine tabi tek bağımsız bölümlü yapılarda ise bağımsız bölüm veya bölümlerin yapı kullanma izin belgelerinin ibrazı halinde ilgili bağımsız bölüm/bölümlerin cins değişikliği ve kat mülkiyetine çevrilmesi talepleri karşılanacaktır.
Kısmi kat mülkiyeti tesisinde, ilgili bağımsız bölüm/bölümlerin beyanlar hanesine Bu bağımsız bölüm/Bu blok kat mülkiyetine çevrilmiştir. ....tarih .... yev. şeklinde belirtme yapılacaktır. Ancak, her imar parseli içinde bulunan yapıların tamamı için yapı kullanma izin belgesi ibraz edilmedikçe kat mülkiyeti kütük sayfalarında mevcut anagayrimenkul sütunundaki vasfının yazıldığı bölümde değişiklik yapılmayacaktır. Anagayrimenkul kütük sayfasının niteliği sütununda mevcut olan Arsa vasfı aynen korunarak devamına kısmi olarak kat mülkiyeti tesis edilen yapıların cins değişikliği gösterilecektir.

Saygılarımla, Kolay gelsin...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Evren

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.078 saniye
Geliştiren: Kunena Forum