2011/3 SAYILI GENELGE;HATALI BAĞIMSIZ BÖLÜM

9 yıl 5 ay önce #3126 Yazan: a.bostancı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2011/3 sayılı genelgesinin; A Bölümünün, 5. Maddesinin, 2. Fıkrasında “Düzeltme raporu gereğince, blok veya bağımsız bölüm numaralarında değişiklik yapıldıktan sonra aynı yönde gelecek ikinci düzeltme isteminin yargı kararıyla karşılanması gerekir” hükmü yer almaktadır.

Bu metin göz önüne alındığında;

Bir parsel üzerinde; 2 adet apartman ve her apartmanda 10 daire bulunmaktadır.

Öncelikle; “Fiili duruma göre, plana aykırı hatalı blok numaraları için” başlığı altında tutulan Teknik rapora istinaden; hatalı olan Blok Numaraları; tapuda …… tarih ve ….. yevmiye ile düzeltilmiş ve tapu kütüğünün beyanlar hanesine verilen “……. tarihli rapora göre; bu bağımsız bölümün, projede belirlenen, blokların numarası ile fiili kullanımı uyumsuzdur” şerhi kaldırılmıştır.

Daha sonra farklı bir tarih de ise; “Fiili duruma göre, plana aykırı hatalı bağımsız bölüm numaraları için” başlığı altında tutulan teknik raporda ise B Blokta ki Bağımsız Bölüm numaralarının hatası düzeltilmesi amacı ile tapu müdürlüğüne, bağımsız bölümlerin beyanlar hanesine “…….. tarihli rapora göre; bu bağımsız bölümün, projede belirlenen, bağımsız bölümlerin numarası ile fiili kullanımı uyumsuzdur” şeklinde şerh verilmek istenmiştir.

Yukarıda yapılan açıklamaların ışığında; ilk önce hazırlanan teknik rapor Blok numaralarının düzeltme işlemi, sonra hazırlanan teknik rapor ise bağımsız bölüm numaralarının düzeltme işlemi olması hasbiyle; genelgenin yukarıda anılan metni de göz önünde bulundurulduğunda; aynı yönde yapılan ikinci bir düzeltme işlemi olup, olmadığı hususunda görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum