KAT MÜLKİYETİ TERKİN VE TEKRAR KURULMASI

9 yıl 4 ay önce #3407 Yazan: tapucuemine
HOCALARIM ; BİR ŞAHIS KATMÜLKİYETİ KURULU OLAN BİR YERİNİ BAŞKA BİR ARSAYLA TEVHİD EDİLMESİNİ VE DAHA SONRA İFRAZ EDİLMESİNİ İSTEMEKTEDİR. BU TEVHİD-İFRAZ İŞİ İLE İLGİLİ ENCÜMEN KARARI BULUNMAKTADIIR. DİĞER ARSA SAHİBİ BAŞKA BİR KİŞİDİR. İFRAZ EDİLİNCE KAT MÜLKİYETİ KURULU OLAN YERİN METREKARESİ BÜYÜYOR. TEKRAR KAT MÜLKİYETİNİ KURMAK İSTERSE ESKİ PROJE VE YAPI KULLANMAYA GÖRE Mİ KURACAĞIZ ? YOKSA YENİ PROJEMİ YAPILMASI GEREKİYOR.
TEŞEKKÜR EDERİM.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3414 Yazan: dodo
Kat mülkiyetini terkin etmeden de tevhit ve ifrazını yapabilirsiniz. Sistem üzerinden ifraz ederken kat mülkiyeti kurulu olan parsele bina taşınacak. Kolay gelsin.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3425 Yazan: m.satır
Taşınmazlar, üzerinde kat mülkiyeti tesisli iken;mevcut binanın bütünlüğünü korucak şekilde ifraz işlemine tabi tutulabilir.
Ancak,kat mülkiyeti tesisli bir taşınmazın farklı bir kişiye ait taşınmazla tevhidi uygun olmayacaktır.Çünkü bu durumda zemine yönelik pay sahibi olma durumu ortaya çıkacaktır.Zemine yönelik pay sahipliği ise zorunluluk nedeniyle sadece 18.madde uygulaması gibi imar uygulamalarında söz konusu olabilir.
Sizin bahsettiğiniz işlem için,kat mülkiyetinin terkini,tevhit ve ifrazın gerçekleşmesinden sonra yeniden kat mülkiyetinin tesisi gerekecektir.Parselin konumu ve numarası değişeceği için ruhsat yenilemesi yapılması ve genel inşaat projesinin bu yönleri ile yeniden onaylanması gerekecektir.Mehmet SATIR / Selçuk Tapu Müdürü
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.077 saniye
Geliştiren: Kunena Forum