Birden fazla girişli binada iç numaralandırma

8 yıl 11 ay önce #4080 Yazan: dodo
Selam, Tek parsel üzerinde tek blok halinde yani tek çatılı ancak iki girişli bir bina için kat irtifakı tesisi talebi geldi. Bina oradan ikiye ayrılmış. Yani A-Girişten girildiğinde B-Girişin bağımsız bölümlerine geöilemiyor. Projedeki listede A-Girişte bodrum kattan başlayarak 5.kata kadar 1 den 10 a kadar bağımsız bölümlere numaralar verilmiş. B-Girişten girilen bağımsız bölümlere 11.den başlayarak 20 ye kadar numaralar verilmiş. Bence doğru da yapılmış. Ancak belediye B-Giriş için de numaraların yine 1.den başlayarak 10.kadar olması gerektiğini bildirmiş.

Tapu müdürlüklerinde iki şekilde de uygulamalar mevcut. Ben de yıllardır B-Girişlerde devam eden numaralarla işlem yaptım. yani B-Girişe A-Girişin son numarasından sonraki numara ile devam ettik. Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte net bir bilgi yok. Benim görüşüm blediye ve nüfus müdürlüğünün adrese dayalı sistemi ile tapu müdürlüğünün sisteminin uyumlu olması gerektiğidir.

Bununla ilgili mevzuat var mıdır. Doğru olan yöntem hangisidir. Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür eder herkese hayırlı işler dilerim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.044 saniye
Geliştiren: Kunena Forum