Bağımsız Bölümlerin Katının Hatalı Olması.

8 yıl 10 ay önce - 8 yıl 10 ay önce #4420 Yazan: bedrettin toy
Kat irtifakı tesisi 1999 yılında yapılan gayrimenkulde 67 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Genel inşaat projesine göre zemin katta 42 adet bağımsız bölüm bulanmasına rağmen, noterden tasdikli liste, dilekçe ve yönetim planında 10 adet bağımsız bölüm hatalı olarak birinci katta gösterildiğinden bu şekilde tapu kütüğünde tescilli bulunmaktadır.

2011/3 sayılı genelge de "Düzeltme işlemine esas mimari inşaat projesinin/vaziyet planının blok veya bağımsız bölüm numaraları dışında herhangi bir değişiklik içermemesi gerekir." şeklinde uyarı mevcuttur.

Projeye aykırı durumun düzeltilmesi için, Kadastro müdürlüğü veya lisanslı harita kadastro mühendislik bürosu tarafından düzeltme raporu hazırlanması gerekir mi?

Kat numaraları hatalı bağımsız bölüm maliklerinin tamamının katılımı ile düzeltme işlemi yapılabilir mi?

Saygılarımla...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 9 ay önce #4468 Yazan: dörtgöz
KAT NUMARASl YANLlŞLlĞlNlN DÜZELTİLMESİ
Bağımsız bölümün buylunduğu katın yanlış tescil edilmiş olması halinde, zemin durumu Lisanslı Harita ve Kadastro Bürosu tarafından incelenerek bir rapora bağlanır. Bu rapor belediyece onaylandıktan sonra, tapu müdürlüğünce kat numaralarında gerekli düzeltmenin yapılması mümkündür. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.050 saniye
Geliştiren: Kunena Forum