KAT MÜLKİYETİ

8 yıl 9 ay önce - 8 yıl 9 ay önce #4558 Yazan: çavuş55
Sayın Üstat Hüseyin KOÇAK Bey'e:
Soru: 80,00m2 lik “Altında iki dükkan bulunan Ahşap İki katlı ev “ olarak kadastro tespiti yapılan taşınmaz 1998 yılında Cins Tashihi ile kat mülkiyeti kurulmak istendiğinde Kadastro Müdürlüğü tarafından Cinsi: bir Bodrum bir zemin Dört normal katlı Kagir Bina” olarak tescil bildirimi tanzim edilmiş ve Tescil bildiriminde X Nolu parsele 2.45M2 Tecavüzlü olduğu Beyannamenin düşünceler hanesinde ve Kadastro Müdürlüğünün üst yazılarında bildirilmiştir. Tescilde bu durum Tapu Kütüğünün beyanlar hanesinde gösterilmiştir. Daha sonda Kat Mülkiyetine çevrildiğinde her bağımsız bölümde bu 2.45m2 lik tecavüz belirtilmiştir. Söz konusu Dükkan ve Meskenlerin Eklentileri beyanlar hanesinde belirtilmiş olup Dükkan maliki Eklentileri (2 ve 3 nolu) Mesken sahiplerinden alarak kendi eklentisi Depo ile birlikte tevhit en Depo olarak tescilini yaptırmak istiyor. (4 nolu eklenti sahibi devretmiyor)

***Dükkan Maliki de 1 nolu Depo ile 2 ve 3 nolu eklentilerini birleştirerek Depo olarak tescilini nasıl yapabilir. Plan tadilatıyla bu işlem tamamlanabilir mi?
***Söz konusu Kadastro tarafından yapılan Tescil bildirimindeki 2.45m2 tecavüz her bağımsız bölümde gösterilir mi? (Bitişik X Parselde bu durum bildirilmemiş.)
***Yapılan işlemde Arsa payları değişeceğine göre Kadastro tarafından ölçüm esnasında bu tecavüzün kaldırılma olasılığı var mı? Yoksa yeni kurulacak Kat Mülkiyetinde yine her bağımsız bölümde bu tecavüz belirtilecek mi?
***Yukarıdaki anlatıma göre izlenmesi gereken yol nedir? Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4568 Yazan: dörtgöz
Eklentinin Diğer Eklenti ile Tevhidi
Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş bir binada farklı bağımsız bölümlere ait eklentilerin tevhidi için kural bağımsız bölümlerin de tevhididir. Bağımsız bölümler tevhit edilmeden eklentilerin tevhit edilmesi veya aynı bağımsız bölüme tahsisi kural olarak mümkün değildir.
Ancak bunun bir yolu daha vardır: Mimari proje tadilatı yoluyla bağımsız bölümler tevhit edilmeden birbirine bitişik ve farklı dairelere tahsisli iki ayrı depo yani eklenti birleştirilebilir. Bunun için proje tadilatı ve tadilatın belediyece onaylanması zorunludur. Tadil edilmiş proje tapu dairesine getirilir ve her iki bağımsız bölüm maliki de tescil istem belgesini imzalarsa, yeni proje dosyaya takılır, eski proje üzerinde projenin tadil edildiğine dair belirtme düşülür. Ayrıca eklentileri birleşen bağımsız bölümlerin beyanlar sütununda eklentilere yönelik gerekli düzeltme yapılır. Proje tadilatı yapıldığı belirtilir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4569 Yazan: dörtgöz
Eklentilerin Değiştirilmesi
bağımsız bölümlere ait eklentiler ancak mimari proje tadilatı yoluyla değiştirilebilir. Bunun için proje tadilatının tapuya ibrazı ve eklentisi değişecek bağımsız bölüm maliklerinin tapuda düzenlenecek tescil istem belgesini imzalamaları gerekir. Bu durumda yeni proje dosyaya takılır, eski proje üzerinde projenin tadil edildiğine dair belirtme düşülür. Ayrıca eklentileri değişen bağımsız bölümlerin beyanlar sütununda eklentilere yönelik gerekli düzeltme yapılır. Proje tadilatı yapıldığı belirtilir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4570 Yazan: dörtgöz
Her bağımsız bölümde tecavüz durumunun gösterilmesi zorunludur. Arsa paylarının değişmesi zorunlu değildir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55, Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 hafta önce #5711 Yazan: RENK63
Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği yapılırken bina komşu parsele tecavüzlü ise,nasıl bir yol izlemek gerekir?
Bu tecavüz beyanname,vaziyet vs. Gibi evraklarda gosterilmeli mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 hafta önce #5714 Yazan: Şükrü MERCİMEK
Cins değişikliği için düzenlenecek tescil bildiriminin düşünceler sütununda binanın komşu parsele olan tecavüzü ve miktarı TKGM. NÜN 2010/4 sayılı genelgesinin 24/4 maddesince belirtilmelidir. ŞÜKRÜ MERCİMEK ESENYURT LİHKAB
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.076 saniye
Geliştiren: Kunena Forum