Kat Mülkiyetinde Proje Tadilatı

8 yıl 8 ay önce #4586 Yazan: Haritacı48
Belediyedeki Mimari projedeki vaziyet planında değişiklik yapılmış. Yani tadilat görmüş.

Tapuda bulunan projede değiştirilmeden kat mülkiyetine geçilmiş.

Tapuda bulunan projeyi nasıl değiştirebiliriz.

Belediyeden onaylı proje ile tapuya başvuru yapılıp, bütün maliklerin tapuda imzası alınmalı mı?
Sadece bir maliğin imzası yeterli mi?

NOT:
Bağımsız bölüm ,blok numarasında değişiklik yoktur. Sadece bina ile havuzun yerleri vaziyette yer değiştirmiş.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4605 Yazan: dörtgöz
Kat Mülkiyetinde Proje Tadilatı
Tüm bağımsız bölüm maliklerinin talebi sonucu belediyece onaylanmış tadilat projesi kat maliklerinden birisinin talebi ile dosyaya eklenebilir.
Bunun için tescil istem belgesi düzenlenir, yevmiyeye alınır ve eski proje üzerine projenin tadil edildiği yazılır ve tapu görevlisi tarafından imzalanır. Ayrıca bağımsız bölümlerin beyanlar sütununda proje tadilatı yapıldığı belirtilmelidir.
Burada önemli husus, belediyede tüm kat maliklerinin talebi ile projenin tadil edilmiş olmasıdır. Bu husus belediyece tapuya resmi bir yazı ile yazılmış ise ayrıca kat maliklerinin tümünün imzasını aramaya gerek yoktur. Aksi halde tüm kat maliklerinin veya vekillerinin tapudan talepte bulunmaları gerekir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, Şükrü MERCİMEK, Haritacı48

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4610 Yazan: Şükrü MERCİMEK
Değerli Üstadım. 2011/3 sayılı hatalı blok ve bağımsız bölüm düzeltmesi genelgesi kapsamında mimari projede Blok numarasının yazımından kaynaklanan hatalarda, Tapu Müdürlüğüne yapılacak başvurularda "Blok numaralarının düzeltilmesinde, hatalı olan bloklardaki tüm bağımsız bölüm maliklerinin aynı anda istemde bulunması gerekir" denilmektedir. uygulamada blok numarasının düzeltilmesinde bu nedenden sıkıntı yaşanmaktadır. biz Lihkablar olarak Teknik raporu ilgili Belediyeye Başkanlığına gönderiyoruz. Belediye raporu onaylıyor, onaylanan teknik raporu Tapu Müdürlüğüne gönderdiğimizde, genelgeye göre Bloklarda bağımsız bölüm maliklerinin tamamının başvurusu veya vekaleti istenmesi işlemi tıkıyor... İstanbul gibi Yüksek katlı, 1+0, 2+1, 3+1, 4+1 daire seçeneklerinin çok olması bloklarda bulunan daire sayısını artırmaktadır. örneğin bir blokta 60 diğer blokta 60 toplam 120 daire eder.. 120 kişinin aynı anda tapu müdürlüğüne başvurması veya vekaletlerinin alınması handikabını düşündüğümüzde işlem baştan sonuçlanamayacak hale gelmektedir. sizin Kat Mülkiyetinde Proje Tadilatıyla ilgili görüşünüz birlikte değerlendirerek Blok düzeltmelerinde tadilat gibi bir şeyler yapılsa ve belediyeden de yazı alınsa tüm maliklerin başvurusu olmadan malilerden birisinin ve ya yöneticinin talebiyle birlikte bu iş sonuçlanabilir mi? 2011/3 sayılı genelgede revizyon yapmaya ihtiyaç var mıdır? Selam ve saygılarımı yolluyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4625 Yazan: dörtgöz
Genel Müdürlükçe genelgenin bu yönü itibariyle gözden geçirilmesi gereklidir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.067 saniye
Geliştiren: Kunena Forum