18 Madee

8 yıl 1 ay önce - 8 yıl 1 ay önce #5438 Yazan: FATİH KURBAN
..... İli, ..... İlçe, ...... Mahallesinden yazıyorum; Bu yazımı .... yılında Dönemin Belediye Başkanı ....... isimli başkan müsveddesi inşaatımıza kat irtifakı ve kat mülkiyeti vermedi. 18 Madde’den dolayı bizim 600 m2 olan arsamızdan 200 m2 kısmı yola kattı ve bizim olan 200m2 yeri tekrar bize satmaya kalktı para istedi. Tabii bu arada uyuşmazlık çıktı. Ne belediye bize kat irtifakını verdi ne de biz bu konuda mahkemeye başvuruda bulunduk. Şimdi Dairelerimizi satmak istiyoruz ama hiçbir şekilde satamıyoruz. Banka Kredisi çekmek istiyoruz çekemiyoruz. Şimdi yeni kanunlar nezdinde bizim bu konuda yapmamız gereken hukuki işlem ve işler nelerdir. Yardımcı olurmusunuz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5448 Yazan: hkocak
Sn. "FATİH KURBAN" dikkatine;

Yazınızda yer alan bazı yerleri ...... geçmek durumunda kaldık. Forum köşemiz, mesleki sorunların tartışılması ve çözümler üretilmesi amacıyla açılmıştır. O nedenle de kişiler hakkındaki yakıştırmalarınızı doğru bulmadığımız için gerekli gördüğümüz yerleri silip ..... göstermek durumunda kaldık. (Benzeri kişisel dıuygularınızı yazmanız halinde aktivite edilmeyecektir.)

Konuya gelince; sizin 600 m2 yeriniz vardı ve inşaat izni verilmedi daha sonra 18 uygulaması yapılarak 200 m2'si kesildi... Bir yerde 18 uygulaması yapılıyorsa, uygulayıcı idarenin (yani belediyenin) parsel yüzölçümün %40'ına kadar kesme yetkisi bulunmaktadır. 600 m2'lik parseliniz imar parseli olmalı ki parselinize hissedar girdi ve o yer size satılmaya çalışılıyor. Bu tür durumlar da normal olabilir... Sizin parselinizin evveliyatı ile ilgili yeterli bilgi yazmadığınız için bu teorik bilgi dışında yazacak bir şey olmuyor. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum