2016/2 Alan Düzeltmesi

3 yıl 10 ay önce #7632 Yazan: Kadastro3232
Sayın hocam slm, Sorum planimetre karnesinde 5380 hesaplanmış bir alan 3580 olarak tescil görmüş . Belediye 18 uygulamasına tabi bu parselde bunun düzeltilmesi için kadastrodan 2016/2 Ek-3 düzeltme formu hazırlanarak tapuya gönderiliyor. Ancak tapu maliki vefat etmiş bu durumda işlem intikal gerektiriyor mu. Tapu işlemi intikal zorunlu deyip bekletebilir yada kadastroya geri gönderebilir mi. intikale zorunlu olmadan yapılabilen bir dayanak var mıdır.
Şimdiden teşekkür ederim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

3 yıl 10 ay önce #7633 Yazan: hkocak
Sayın "Kadastro3232" dikkatine;

Tapu Sicil Tüzüğünün 74'üncü madde birinci fıkrası; "Kütük, yevmiye defteri ve yardımcı sicillerde, belge-lere aykırı basit yazım hatası yapıldığının tespit edilmesi hâlinde, müdür tarafından nedeni düzeltmeler sicilinde açıklanarak, re'sen düzeltme yapılır." hükmündedir... Burada talep zorunluluğu bulunmamaktadır... İdaremiz tarafından yapıldığı bariz bir şekilde görünen bir hata var ve biz bunu hiç bir tereddüde kapılmadan anlayabiliyoruz ve bir de 74'üncü madde birinci fıkra ortada... (74'ün sonraki fıkraları, konu talep ile gündeme gelmesi hali ile ilgilidir.)

Yani Tapu Müdürü, konu ıttılasına girer girmez, herhangi bir talebe gerek kalmaksızın gerekli düzeltmeyi yapması ve yaptığı düzeltmeyi de Medeni Kanunun 1019'uncu maddesine göre ilgilisine bildirmesi gerekir.

Aksi halde; belediye 18 uygulamasını 3580 m2 üzerinden yapmak durumunda kalır ve ilgilisi (Kurumumuzun, gereksiz mevzuat takıntısı yüzünden) zarara uğramış olur... İleride bu konu ilgilisi tarafından şikayet konusu olursa, zarar uğratan olarak Kurumumuz personeli sorumluluk altına girmiş olur.

Burada genel amaç ne olmalıdır? ... Genel amaç; bir işlemi yaparken ya da yapmaktan geri kalırken şunun dikkate alınması gerekir; ben bunu böyle yaparsam (ya da yapmazsam) ilgilisine zarar vermiş olur muyum (ya da haksız bir kazanç sağlamış olur muyum? sorusunu sormak olmalıdır.

Eğer siz, bu işlemi yapmazsanız, ilgilisine zarar vermek durumuna düşer ve de sorumlu olursunuz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Kadastro3232

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum