Kadastro da Aplikasyon Nasıl Yapılır

7 ay 3 hafta önce #7788 Yazan: Bulut Bey
Merhaba köyde yetkili LİHKAP bürosundan aplikasyon yaptırmayı düşünüyorum. Yaptırmadan önce öğrenmek istediğim hususlar var. Gelen yetkili ekip ölçümü bir cihazla mı yapıyor yoksa beyan da mı etkili oluyor nasıl oluyor bu işler. Ölçümde kasti olmadığı sürece hata yapılma olasılığı var mı ? Mesela benim tapum belli. Parseller belli. Bu tapudaki parsellere göre mi yapılıyor ? Yani ekip araziye geldiğinden itibaren süreç nasıl işliyor her detayını bilmek istiyorum. Şunu da belirteyim sınır komşum aplikasyon yaptırmış ve tapuda benim görünen yer kadastro aplikasyonunda onlarda görülüyor. Böyle bir şey nasıl olabilir. Lütfen değerli yetkililer yardımcı olursanız sevinirim. Beni aydınlatır ve bilgi sahibi ederseniz çok müteşekkir kalırım.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 ay 3 hafta önce #7791 Yazan: hkocak
Sn. "Bulut Bey" dikkatine;

Aplikasyon için LİHKAB'a başvuru yaptığınızda, aranızda bir sözleşme imzalarsınız. Bu sözleşme bir vekaletname değildir ama sanki bir vekaletname gibi lisanslı mühendis sizin adınıza kadastro müdürlüğü ile ilgili işinizi yürürtür.

1- Siz LİHKAB'a başvurduğunuzda, sizin işlerinizi yürütme ve ücret konusunda aranızda bir sözleşme yapacaksınız.

2- Bu sözleşme ile lisanlı mühendis Kadastro Müdürlüğüne başvurup, parselinizle ilgili teknik belgeleri alacak.

3- Kadastro Müdürlüğünden aldığı teknik belgelerle sizin parselinizin sınır noktalarını tek tek zeminde belirleyecek.

4- Belirlenen yerde daha önce herhangi bir işaret yoksa hemen bir işaret koyun ki, o yeri kullanırken dışarı taşmayın.

5- Kural; aplikasyon sırasında "beyan" değil, teknik belgeler esastır. Teknik belgelerde herhangi bir hata yokken ve bu teknik belgelerle doğru yapılan aplikasyon işlemini kabul etmek durumundasınız... O nedenle de aplikasyon sırasında ne komşu parsel maliki ve ne de siz kendi beyanınıza göre aplikasyon yaptıramazsınız.

6- Tapuda sizin görünen bir yerin aplikasyonda başkası adına çıkması diye bir şey olamaz. Tapuda sizin adınıza kayıtlı olan yer teknik belgeleriyle belirlenmiştir. O teknik belgeler nereyi gösteriyorsa, tapuda tescilli yer de ona aittir.

7- Önce bir aplikasyonu yaptırın. Eğer yapılan aplikasyonun doğru yeri göstermediğini düşünürseniz, Lisanslı Mühendis ve Kadastgro Müdürlüğünden, teknik belgelerde bir hata olup olmadığını sorabilirsiniz... Aslında aplikasyona çıkmadan teknik belgelerde hata olup olmadığı kontrol edilir. Ama herşeye rağmen, bunu sorabilirsiniz. Size teknik belgelerde herhangi bir hata olmadığı söyleniyorsa onu da kabul etmek durumundasınız. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: nascey, Bulut Bey

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 ay 3 hafta önce #7792 Yazan: Bulut Bey
Hüseyin bey öncelikle teşekkür ederim. Lakin şöyle bir durum var dediğim gibi komşum aplikasyon yaptırmış 4-5 metrelik ciddi bir fark var tapum ile aplikasyonun belirlediği noktalar arasında. Benim arazim aplikasyon da komşumun gibi görünüyor. Kadastro yanlış ölçüm yaptı demiyorum ama ortada bir yanlışlık olduğu % 100. Ben de bu yanlışlığın nasıl olabileceğini merak ediyorum. Misal tapular belli. Zamanında biz yoktuk kadastro köye geldiği zaman komşum benim tapulu yerimi kadastro ekibi geldiğinde kendi yeri gibi göstermiş olabilir mi ? Böyle bir şey mümkün mü ? Eğer öyle değilse o zaman bu aplikasyondaki yanlışlık nasıl oluyor ? Çıkamadım bir türlü işin içinden. Teknik belgelerden bahsettiniz, bu belgeleri nereden öğrenebilirim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum