Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği

5 yıl 10 ay önce #7307 Yazan: alptugcetin
Planlı alanlar İmar Yönetmeliği' nin 7. Maddesinin 3. fıkrasında "Mevcut haliyle yapılaşmaya elverişli olmayan parsellere ilişkin olarak, ilgili idarenin tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı takdirde resen tevhit ve ifraz yoluyla işlem yapmaya ilgili idare yetkilidir.". denilmektedir. İlgili belediye iki parsel arasındaki bina tecavüz sorununda dolayı bu maddeyi işleterek kendi kurum mühendislerine 15 ve 16. maddelere göre tevhid ve ifraz işlemi yapmak istiyor. 2010/22 sayılı genelgenin 5. maddesinin 5. fıkrasına göre özel mülkiyete konu parsellerde tevhid ifraz işlemlerinin serbest çalışan harita mühendisinin yapmaya yetkili olduğu yazılı. Kadastro müdürlüğü olarak belediyenin planlı imar yönetmeliğine göre yaptığı işlemi kabul etmemiz mi gerekir ? yada 2010/22 sayılı genelgeye göre red etmemiz mi gerekir? Saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7495 Yazan: ömerbilgilioğlu
İyi günler.Öncelikle atladığınız bir konuya cevap vereyim.Mevcut haliyele yapılaşmaya elverişli olmayan diyor yönetmelilk bu yüzden iki parsel arasındaki bina tecavüzü sorunu bu maddeye resen tevhid ve ifraz yapamaz.
Bu maddeye uygun sorunda ise , "...anlaşamadığı takdirse resen tevhit ve ifraz yoluyla işlem yapmaya yetkilidr.kelimesi kullanılmış.Ancak burda 2 konu söz konusu olur.sadece tevhid de kendisi encümen kararını alır ama yapamaz.çünkü tevhid yapma yetkisi sadece kanun gereği LİHKAB lar yapabilir.Eğer tevhiden ifraz var ise kurum kendi mühendisleri ile bunu yapabilir.Bu durumda genelge yönetmelikten önde değildir.
diye düşünüyorum...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.163 saniye
Geliştiren: Kunena Forum