Farklı cinslerin parsel birleştirme (tevhid) işlemi

5 yıl 7 ay önce #7457 Yazan: mkaand
Merhaba Arkadaşlar,

Şehrin gürültüsünden uzak sessiz sakin bir yerde arazi alıp hem tarımla uğraşıp hem prefabrik ev yapma düşüncesiyle toprak bakıyorum. Bütçeme uygun iki komşu parsel buldum. Satıcı aynı kişiye satmak istiyor bu iki komşu parseli. Parsellerin özellikleri:

Büyük Parsel:
5100m2 - Bahçe

Küçük Parsel:
1850m2 - Bağ - Kadastral Yol'a 26.4m cephesi var.

Bu iki parseli satın alıp birleştirmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Birleştirme sonrası yeni parselin niteliği nasıl belirleniyor? Bahçe olması ilerde maksimum 250m2 ev yapmak için daha iyi değil mi? İstanbul'dan herhangi bir kadastro müdürlüğünden birleştirme işlemi yapılabilir mi? İlla o ile mi gitmek lazım? Binde 11 oranında bir harç yatırmak gerekiyor sanırım. Başka ne yapmak lazım? İki parselde köy yerleşim yeri dışında kalıyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7466 Yazan: scm
birleştirme işlemi için harita mühendisine baş vurup sonrada o tapuları aldıgınız tapuya gidip mühendisin çizdigi işlem üzerinden
6950 m2 lik arazi veya tarla vasıflı tek bir tapu alırsınız.

Ancak 2 parçada sizinse birleştirmek için masrafa girmenizinde size hiç yararı olmaz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7471 Yazan: mkaand
Merhaba scm yanıt için çok teşekkürler. Birleştirmek isteme sebebim Plansız Alanlar Yönetmeliğine göre 5000 m2 ve 25m kadastral yol şartını sağlamak için. Ayrı ayrılarken bu iki şart birden sağlanmıyor. İlerde prefabrik ev yaparken sorun yaşamak istemiyorum. O yüzden sordum. Parseller ayrı ayrıyken Plansız Alanlar İmar şartlarına göre ev yapılabilir mi? Birde Bahçe olarak birleştirtemez miyim? Sonuçta biri Bağ biri Bahçe geçiyor bunların.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7473 Yazan: scm
prefabrik evi yapmak için arazi m2 si gerekmez her boyutaki ufacık topraga dahi yapabilirsiniz. Çünki prefabrik yapıya inşaat ruhsatı gerekmez.

iki parsel birbirlerine şayet bitişik kenar komşusu ise tevhit yapılır. Enaz 5 dönüm veya dahada büyük tarlaya ancak 250m2 tek katlı yada 125 m2 taban alanlı katlı vede kapalı çıkmasız inşaat yaparsınız. 250 m2 max alandır siz 5 dönüme 80m2 tek katlı veya 40m2 taban alanlı dubleks te yaparsınız.
80 m2 alanı kullandıgınızda 250 m2 kalan alanınız için 2. ayrı bir noktada yapı yapamazsınız.
tabanda tek veya 2 katlı, 2-3 adet bitişik ev bölümü şeklinde yapı yaparsınız ama o bölümler tek çatının altında kalmak ve mevcut yoldanda o binayı 5mt çekmek şartıyla ruhsat alırsınız.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7479 Yazan: mkaand
Merhaba Plansız Alanlardaki imar yönetmeliğine hakimim. 5000m2 arazinin olması yeterli değil ev yapmak için. Çünkü tarımsal alan olabilmesi için minimum 5000m2 olması gerekiyor. Yani arazinin Minimum 5000 + inşaat alanı olması ve kadastral yola 25 m cephe şartı var. 5000m2 ya yaparsanız inşaat alanı düşüldüğünde 5000 in altına düşeceğinden tarımsal arazi vasfı şartı sağlanamıyor. Maksimum iki kat ve toplam inşaat alanı 250 m2 olabiliyor. 125 x 2 gibi. Bu durumda 250 m2 ev yapmak için minimum 5250 m2 lik ve kadastral yola 25 m cephesi olan bir arazi almak lazım ki Tarımsal alana Plansız Alanlara ilişkin imar yönetmeliğinden yararlanıp il tarım müdürlüğünden alınan izinle ev yapılabilsin. O konuyu araştırdım avukat arkadaşımda baktı kanuna.

Prefabrik konusuna gelirsek. Su basman inşaatı için ruhsat almanız gerekiyor. Hangi prefabrik ev şirketine sorarsanız sorun hepsi izinleri siz alacaksınız diyor. Kapı numarası, yapı kullanım ruhsatı filan alamazsınız ruhsatınız yoksa. Hatta bazı yerlerde tarlanıza koyacağınız konteyner evin altına dökeceğiniz ince beton için bile belediyeden izin almanız gerekiyormuş. Gelip ya ceza kesiyorlar ya yıkıyorlar. Örnekleri internette mevcut. Tabi Belediye sorumluluğundaki alanlarda mı oluyor bu yoksa dağ başınada karışıyorlar mı o kadarını bilemiyorum.

Benim baktığım yer iki parsel birbirine komşu (sorumda belirttiğim gibi) Bunları birleştirip Plansız Alanlar kapsamında prefabrik konut yapmak istiyorum. Bunları birleştirmem gerekmiyorsa sorun yok. Ama sonrasında belediye yetkilileriyle kötü olmak istemem. Bu yüzden kanunlara uygun hareket etmek istiyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7484 Yazan: scm
2 parçayı yukarıda belirttigim şekilde tapusunun baglı oldugu ilçede birleştirirsiniz.

5100 m2 nin yola cephesi yoksa ve prefabrik konut haricinde kalıcı ve ruhsatlı bir konut yapmak istiyorsanız ozaman diger sınırdaş parçayla birleşmek gerekir.
tarlaların tapuda farklı cins niteliginde yazılmış olması tevhidinizi engellemez.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: mkaand

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum