TAPU-FEN-İMAR KANUNUNA AYKIRI ENCÜMEN KARARI

5 yıl 6 ay önce #7505 Yazan: fthgnn
Belediye encümen kararında 2 adet parsel den A parselini 2 parçaya ayırıyor, oluşan parsellere X ve Y diyelim bu parsellerden X parselinin bir cephesi 2.99 m(aynı zamanda yola cephesi 2.99 ) ve encümen kararında belediyeye bedelsiz terkine yönelik karar alıyor, geriye kalan Y parselini de B parseli ile tevhit .diyor.
İlk olarak Belediyenin parsel derinliğini sağlamayan X parseli ni encümen kararıyla oluşturması karşısında Kadastro Müdürlüğü olarak ne yapılmalı bir diğer taraftan X parseli için encümen kararında belediye adına bedelsiz terkine yazıyor .
Kadastro müdürüne belediyeye durumu bildirir üst yazı yazacağımı ilettiğimde üst yazıyı imzalamayacağını alınan encümen kararına uymamız gerektiğini belirtiyor. Dosyayı ret mi etmeliyim. Teşekkür ederim.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 6 ay önce #7507 Yazan: hkocak
Sn. "fthgnn" dikkatine;

Sonuç olarak (X) yola terk ediliyor... Zaten yapılan işlem de bu yerin yola terki amacını güdüyor. Dolayısıyla, yola terk edilmek üzere ayrılmış kısım "önce nornal bir parsel gibi ayrılmış" teziyle cephe koşulu aramaya gerek yoktur... Müdürünüz haklı, ama işlemin yapılması gerektiği konusunda da yönlendirme yapsa idi daha iyi olurdu. İşlem kabul edilebilir bir işlemdir, uzatmaya gerek yok. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: surveyor, fthgnn

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 6 ay önce #7513 Yazan: fthgnn
Üstadım sanırım izahım yetersiz oldu;
A ve B parsellerinin daha önce yola terkleri yapılmış bu dosyada ise ifraz ve tevhid yapılmak isteniyor.
Encümen kararında ise tam olarak şöyle geçiyor "A parselinin X ve Y şeklinde iki kısıma ifrazı, ifraz sonucu oluşan Y parselinin B parseli ile C şeklinde tevhidi , ifraz sonucu oluşan X parselinin ise belediye ye hibe edilmesinin talep edildiği".
Belediye her iki parselde de (A ve B ) hisse sahibi değildir.
İfraz sonucu oluşan belediyenin hibe olarak belirttiği X parselinin cepheleri 3m ye 19m dikdörtgen şeklinde yola cephesi olan kısım 3m dir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.068 saniye
Geliştiren: Kunena Forum