Maliye Hazinesinin müşterek olduğu parsellerde yola terk işlemi

5 yıl 6 ay önce #7515 Yazan: kurthu
Merhaba Üstadım,
Maliye Hazinesi ve vatandaşların müşterek oldukları bir parselde imar kanununun 15. ve 16. maddelerin göre ifraz ve yola terk işlemi yapılıyor (talepte bulunan vatandaş ancak maliyeden de gerekli yazılar alındı). Maliye Hazinesine ait parsellerde yola terk işleminde imar kanununun 11. maddesi ve 4706 sayılı kanunun 7/B maddesine göre yola terk edilen kısım daha sonradan tapu kütüğünden terkin edilmek üzere parsel numarası verilerek ilgili tapu müdürlüğüne gönderilirdi.
Ancak, vatandaş ile müşterek olması durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerekir? Yine parsel numarası verilecek mi? parsel numarası verildiği takdirde daha sonradan yapılacak bir ihdas ile oluşacak olan parselde sadece maliye hazinesi ve belediye mi müşterek olacak yoksa diğer hissedarlar da olacak mı? zira, diğer hissedarlar bedelsiz olarak terkin işlemini kabul ettiklerinden maliye hazinesinin terkin işlemi ile farklı şartlara sahipler. parsel numarası verilmediği takdirde ise daha sonradan yapılacak bir ihdas ile maliye hazinesi hak kaybına uğramış olacaktır.
(parsel numarası verip sonrasında ihdas olması durumunda maliyenin hissesi oranında kendi adına ve geri kalanı ise ilgili belediye adına tescil edilebilir diye düşündüm.)
Bu hususta tereddüte düşülmüş olup işleme dayanak bulmakta zorlandım. Bu konuda bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
Şİmdiden teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.046 saniye
Geliştiren: Kunena Forum