İmar Uygulamasında müşterek methaller

10 ay 1 hafta önce #7763 Yazan: Atila061
Merhaba;
Bir Arazi ve Arsa Düzenleme Sahasında 2 adet müşterek methal cinsli kadastro parseli mevcuttur.
Bu parsellerden bir tanesinin %95 lik kısmı imar planın da imar yoluna denk gelmektedir.
Diğer parsel ise konut olarak planlı imar adası içerisinde kalmaktadır.

Bu durumda bu iki parsel imar uygulamasına nasıl girer ve çıkar. Eğer imar uygulamasında kadastro parseli gibi davranılacaksa bu parselden diğer kadastro parsellerine hisselendirme nasıl olmalıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 ay 1 hafta önce #7764 Yazan: hkocak
Sn. "Atila" dikkatine; Arazi ve Arsa Düzenlemesi şu an yapılıyorsa; tamamı konut sahasında kalan kadastro parseli ile (%95’i ya da) tamamı imar yolu içerisinde kalan kadastro parseli arasında hiçbir fark olmaksızın düzenlemeye alınır.
Her iki parselden de gerekli DOP oranı kesildikten sonra kalan miktar bir imar parselini dolduruyorsa, müstakil imar parseli verilir. Eğer DOP kesildikten sonra kalan miktar müstakil bir imar parselini yetmiyorsa, (diğer kadastro parsellerinden gelenlerle birlikte) bir imar parselinde hisselendirilir.
Eğer her iki parsel de aynı kişiye ait ise; her iki parselden de gerekli DOP oranı kesildikten sonra her birinden kalan miktar müstakil bir imar parselini doldurmadığı halde ikisinin (DOP kesintisi sonrası) kalan miktarı müstakil bir veya birden fazla imar parselini dolduruyorsa toplam yüzölçümü dikkate alınarak imar parseli verilebilir.
İmar plânında yolda, parkta kalan kadastro parseli ile imar parselinde kalan kadastro parseli arasında özellik arz eden konu şudur;
Eğer bugün parselasyon (18 uygulaması) yapılmıyorsa; imar parselinde kalan kadastro parselinde 15 ve 16’ncı maddeler uygulanarak imar parseline kavuşmak mümkündür (O da 7191 sayılı Kanunla kısıtlandı ama az da olsa öyle bir şansı bulunmaktadır.) Halbuki yolda ve parkta kalan parseller 18 uygulamasını (parselasyonu, arazi ve arsa düzenlemesini) beklemek durumundadır.
Sizin sorunuzdan anlaşılan o ki; şu an 18 uygulaması yapılmaktadır. O halde yolda kalan ile konut alanında kalan parsel arasında hiçbir fark olmayacaktır. ... (Hüseyin KOÇAK)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 ay 1 hafta önce #7765 Yazan: Atila061
Hocam müşterek methallerde (yol geçiş amaçlı) de bu durum geçerli mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 ay 5 gün önce #7766 Yazan: hkocak
EVET

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.053 saniye
Geliştiren: Kunena Forum