18 uygulaması

10 ay 4 gün önce #7767 Yazan: aynura
Hocam merhaba.Yaptığım 18 uygulaması içinde daha önceden terki olmuş bir parsel okul yapılması için il özel idareye bağışlanmış.Tapu alanı 4600m2 arsa vasfınfa özel idare adına tescili bulunmaktadır.İmar planında ise 3600 m2 okul yeri bırakılmıştır.Benim sorum ben bu 3600 m2 bağış yapıp doptan hazine adına tescil edip geri kalanı başka yerden özel idareye mi vermem gerekiyor yoksa 3600 m2 yi özel idare adına ilkokul olarak mi tescil etmem gerekiyor.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ALEX55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 ay 3 hafta önce - 9 ay 3 hafta önce #7770 Yazan: hkocak
Sn."aynura" dikkatine;

Sorunuz tam anlaşılmıyor... Terki bulunan, tapu alan 4600 m2 olan ve il özel idaresine bağışlanan bir parsel var. İmar plânında okul alanı olarak bırakılmış 3600 m2'lik yer ile bu parsel çakışıyor mu? Çakışıyorsa; 4600 m2'lik yerin 3600 m2'si okul alanı olarak ayrılır, geri kalan 1000 m2'lik kısım ise il özel idaresi adına uygulamaya girer. Diğer parsellerden kesilen oranda DOP kesintisi yapıldıktan sonra kalan kısım bir imar parselinde (il özel idaresi adına) tahsis edilir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 ay 2 hafta önce #7776 Yazan: Atila061
Hocam; bizim bir uygulamada da SGK tarafından 10.000m2 olarak kamulaştırılan kadastro parseli, imar planında 6.000m2 olarak resmi kurum alanı olarak ayrılmış.
Cevabınıza göre;
6.000m2si resmi kurum alanına tahsisi yapıldıktan sonra geri kalan 4.000m2 si diğer kadastro parselleri gibi uygulamaya girip DOP kesildikten sonra bir imar parselinden SGK adına tahsis yapılacak doğru mu?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 ay 1 hafta önce #7777 Yazan: hkocak
Sn."Atila061" dikkatine;

Doğru değil... Bir üstteki soru ile sizinki farklı... Yukarıdaki soruda okul yeri amaçlı bir bağıştan bahsediliyor... Bir plân uygulamasında, okul yeri, DOP'tan oluşturulur de Hazine adına tescil edilip, il özel idaresine tahsis edilir. O nedenle o soruyla ilgili cevap da o şekilde verilmiştir.

Sizinkine gelince; kamulaştırma suretiyle SGK mülkiyetinde olan bir taşınmaz var. Bunun tamamı DOP'tan oluşturulacak alanda kalsa bile sizden en fazla %45'e tekabül eden 450 m2 kesinti yapılabilir. Geriye kalan 650 m2 yer imar parselinde SGK'ya tahsis edilmelidir. Bu da DOP'un %45 olduğu durumlar için ve maksimin yapılacak kesintidir... Eğer DOP oranı daha az belirlenmişse (örneğin %10), belirlenen oranda kesinti yapıldıktan sonra geri kalan 9000 m2 yer imar parselinde SGK'ya tahsis edilmelidir... Parselinizin tamamı kamusal alanda kalmış olsa bile bu sonuç değişmeyecektir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 ay 3 hafta önce #7785 Yazan: Atila061
AADY nin 16 maddesinin 4 fıkrasını

(4) Kamulaştırma yoluyla elde edilen taşınmazlar ile kamu hizmetlerine tahsis edilip imar planında da aynı kullanım amacına ayrılan kamuya ait taşınmazlardan düzenleme ortaklık payı alınmaz. Bu alanlar, parselasyon planıyla imar planında bulunduğu yere tahsis edilir. Ancak, kamulaştırılan parselin, imar planı kararları ile kamulaştırma amacı dışında kullanılması durumunda; düzenlemeye giren diğer parseller gibi düzenleme ortaklık payı alınarak dağıtıma tabi tutulur. Bu durum ve parselasyon planlarının askıya çıktığı bilgisi kamulaştırmayı yapan idareye bildirilir. Kamulaştırılan ya da kamu hizmetlerine tahsis edilen bu parsellerin alanlarının, imar planındaki kullanım amacına ayrılan alandan az olması durumunda eksik kalan alan düzenleme ortaklık payından karşılanır. Fazla olması durumunda artan miktardan, diğer parsellerde olduğu gibi düzenleme ortaklık payı alınarak en yakın yere tahsis edilir.

diyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.093 saniye
Geliştiren: Kunena Forum