Plan değişikliği nedeniyle 2. Kez yola terk yapılan parselin terk oranı

9 ay 3 hafta önce #7768 Yazan: mehmetalivrl2
18. Madde arazi ve arsa düzenlemesi uygulaması öncesi düzenleme sahasında bulunan parsellerin eski terk oranlarını hesaplayıp işlem sırasında uygulanacak dop oranına tamamlayacak kadar bir kesinti yapmamız gerekiyor. Sorum şu 18 uygulaması öncesi yola terk ve ifraz (4) işlemi görmüş bir parselin ifraz edilen bir bölümü plan değişikliği nedeniyle ikinci bir terk işlemine tabi tutuluyor bu parseldeki terk oranını nasıl hesaplamamız gerekir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 ay 3 hafta önce - 9 ay 3 hafta önce #7769 Yazan: hkocak
Sn."mehmetalivrl2" dikkatine;

Hesabın nasıl yapılması gerektiğini bir örnekle açıklamaya çalışalım.

Ana parsel 2000 m2'dir. Bu parselden 400 m2 terk yapılıp, iki parsel oluşturulmuştur. (Terk düştükten sonra 1600 m2 kalır). Yeni oluşan parsellere 11 ve 12 parsel numaralı ve her iki parsel de 800 m2 olsun. (bu halleriyle her iki parselden de %20 oranında eksilme bulunmaktadır.)... Plân tadilatı yapıldı ve 11 nolu parselden 80 m2'lik bir terk daha yapıldı. (Bu da 800 m2'lik parselin %10'una tekabül etmektedir... (800 m2'lik parsel artık müstakil bir parsel olması itibariyle, bu parselde yapılan işlem için artık öncesiyle bağlantı kurmuyoruz... İlk ana parselle bağlantı kurmak gerekir şeklindeki bir yaklaşım da pek yanlış olmaz ama o zaman bunun sonu gelmez... Zira kesintisi bulunan parsel bir başka parsel ile birleşmiş, yeniden ifraz olmuş, yola terk olan durumlarla karşılaşılmaktadır ki o zaman hesap yapmak mümkün olmayabilir... O nedenle de artık müstakil bir parsel haline gelmiş olan 11 parselin öncesine girmiyoruz.)

Sonuç olarak; 11 nolu parselin önce %20, ardından %10 olmak üzere toplmada %30 oranında bir eksilmesi bulunmaktadır... Eğer 18 uygulamasında belirlenen DOP oranı %30'dan fazla olursa, tamamlayan kadar daha kesmekle yetinmek gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: atay_bekir, mehmetalivrl2

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.204 saniye
Geliştiren: Kunena Forum