Tescilli ormanda 3402 geçici 8.mad. göre kadastro

8 yıl 11 ay önce #4110 Yazan: nurefsan
Sayın Üstadım;

766 sayılı tapulama kanunu ile tescil olmaması gerektiği halde kadastro tutanağı tanzim edilmiş ve tapulama komisyonuna yapılan itiraz ile, komisyon taşınmazın orman olduğuna karar vererek tutanak kesinleştirerek tescil edilmiştir.

Bu kere kadastro komisyonlarıca yapılan çalışmalar neticesinde orman 6831 sayılı kanunun 1. maddesi kapsamında sarı boyalı alan olarak orman dışına çıkarılarak itirasızsız kesinleşmiştir.

Orman olarak tescilli olan bu taşınmazda 3402 sayılı kadastro kanunun geçici 8. maddesine göre kadastro yapılabilirmi.

İlginize şimdiden teşekür eder, saygılar sunarım.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #4126 Yazan: hkocak
Sn. "nurefsan" dikkatine;

Örnek ilginç... Bir taraftan 766 sayılı Kanun gereğince yapılan çalışmalarda ormanlar tescil harici, diğer taraftan 10 yıldan fazla bir zamandır tescilli bir taşınmaz var... Madem ki, 766 sayılı Kanun gereğince ormanlar kapsam dışı öyleyse yapılan tescil hatalıdır, yok sayalım mantığı ile hareket edersek, geçici 8'inci madde üzerinde düşünebiliriz... Ama nasıl yok sayacağız?

Her ne kadar, 766 sayılı Kanun gereğince yapılan çalışmalarda ormanlar tescile tabi olmasa da tescilli kalmış ve de üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçmiş. Dolayısıyla Medeni Kanunun 712'nci maddesi gereğince bu tescil artık geçerli bir tescil olur kanaatindeyim. O nedenle de şu an o yer orman dışında ve sarı boyalı olarak görünüyorsa, mevcut cinsiyle Hazine adına tescilli kalması ve de geçici 8'inci madde gereğince çalışma yapılmaması gerektiği düşüncesindeyim. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: nurefsan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.172 saniye
Geliştiren: Kunena Forum