tebliğ edilmeden yapılan orman kadastrosu

8 yıl 10 ay önce #4363 Yazan: szeytinoglu
Merhabalar,
Bulunduğumuz bir bölgede zaten kadastrosu olan tapulu yerlerden orman kadastrosu 1951 yılında geçmiş. Hiç kimseye tebliğ yapılmamış. Tabii kimsenin haberi olmadığından itiraz eden bile olmamış. Hatta belediyenin bile haberi olmamış ki aynı yerden 1984 yılında da belediye imar geçirmiş. Bu durumda olan binlerce insan var. Ben 5 yıl önce yatırım amaçlı imarlı,ifrazlı diye bu arsadan almıştım ve orman olduğundan hiç haberim yoktu. Ancak orman dairesi bana arazimi geri almak için dava açtı.
1-Tabu sahibine tebliğ edilmeden yapılan orman kadastrosu geçerli midir?
2-Usulüne uygun olmadan yapılan kadastro 10 yıl geçtikten sonra yine de kesinlik kazanmış sayılır mı?
3-Tapu dairesininde orman arazisinin gözükmesi gerekmez mi?
4-Zaten şahsi bir mülk olan bir araziden orman bakanlığı kadastro geçirip hiç bir bedel ödemeden “bu arazi artık benimdir“ diyebilir mi?
5-Böyle bir durumda devletin kurumlarının işlerini birbiriyle uyumsuz ve özensiz yapmalarının bedelini hiçbir günahı olmayan vatandaş ödemiş olmuyor mu?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce - 8 yıl 10 ay önce #4364 Yazan: hkocak
Sn. "szeytinoglu" dikkatine;

1) Orman kadastro çalışmaları yapılırken öncesinde ve sonrasında ilânlar yapılır. 1951 yılında yapılan bir çalışmadan kimsenin haberi olmamış gibi bir ifade bugün için birşey ifade etmez. Dolayısıyla 1951 yılında yapılan çalışmanın mahiyetini tam olarak bilmemekle birlikte, haberiniz olmadığı iddiası o çalışmayı geçersiz saymaz.

2) Usulüne uygun olmadığı sizin iddianız. Dediğim gibi yapılan çalışmanın mahiyetini tam bilmemekle birlikte eğer çalışma sonrası bir tescil yapılmışsa bu geçerlidir ve de kaldı ki tescil üzerinden 10 yıllık süre geçtikten sonra Medeni Kanunun 712'nci maddesi gereğince o tescil geçerlidir.

3) Çalışma öncesinde Tapu Sicilde tescilli olabileceği gibi olmayabilir de. Yapılan çalışmalar ile tapusuz yerler tapulanır, tapulu yerlerin ise tapusu yenilenir... Bu soru da size dayanak olamamaktadır.

4) Öncesinde bir kadastro çalışması yaparak adınıza bir tescil varsa ve de daha sonra yapılan orman kadastrosu sırasında o tapulu yeriniz orman içinde kaldı görünüyorsa, o yer kamulaştırılmadığı ya da yargı kararı olmadığı sürece eski malikinin olmaya devam eder. Hazine ancak, kamulaştırma bedelini ödemesi ya da bir yargı kararı getirmesi halinde o yer tümden "orman" vasfı ile Hazine adına tescil edilebilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, szeytinoglu

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4593 Yazan: szeytinoglu
Merhabalar,

Söz konusu olan 15 dönüm parsel Osmanlı döneminden beri tapulu.1951 yılında arazi kadastrosu geçip tapu yenilenirken burası orman mı, bir itirazınız var mı diye orman bölge müdürlüğüne soruluyor ancak bir yanıt gelmiyot. 1982 yılında ise aynı yerden orman kadastrosu geçiliyor. Hiç itiraz olmuyor. 2005 yılında ise Belediye buradan imar geçiriyor. Aslında arazi orman niteliği olmayan bir yer.

Aynı durumda olan yüzlerce kişi var aslında. Ama bir şikayet üzerine orman müdürlüğü yalnızca benim aleyhime tapu iptal davası açıyor. Ancak bu defa aynı bölgede 2/b çalışmalarını başlatmak için ihale açıyor. Belediye imar müdürlüğü ile konuştum. 2013 yılında çıkan 2/b yönetmeliğine dayanarak 30 dönümün altındaki tapulu arazilerin sahiplerine bedelsiz verileceğini söylediler.

Şimdi Orman bir taraftan benim tapumu ormana katmak için dava açarken bir taraftan da bana arazimi vermek için 2/B çalışması başlatıyor. Bu durum da davanın düşmesi gerekmez mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce - 8 yıl 8 ay önce #4600 Yazan: hkocak
Sn. "szeytinoğlu" dikkatine;

Bir yere "orman kadastro komisyonları" orman diyorsa orası ormandır. Üzerinde ağaç olmasa bile, sırf toprağının özelliği gereğince o yeri orman olarak belirleyebilirler. O yer orman mı, değil mi konusuna artık kafa yormayın, bundan sonrasına bakın derim.

Bundan sonrası da şudur; Orman İdaresinin dava açması normaldir. Ama, iyi haber o yerin 2/B sahasında kalmış olmasıdır... Diyelim ki 2/B alanında çalışma yapılıncaya kadar Orman İdaresi davayı kazanmış olsa bile, eğer o yerde 2/B çalışması yapılırsa, 6292 sayılı Kanunun 7'nci madde birinci fıkrası gereğince bedelsiz olarak size geri verilir. ... Siz, bir an önce 2/B çalışmasının yapılmasını bekleyin ve de çalışmalar sonucu 7'nci maddenin öngördüğü süre içerisinde başvurunuzu yapın. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.067 saniye
Geliştiren: Kunena Forum