ORMAN KADASTROSU

8 yıl 9 ay önce #4491 Yazan: hacı46
A.adına kayıtlı bulunan ARSA vasıflı taşınmazmal 2b uygulaması ile Orman İçerisine alınıyor.Daha sonra çıkan yasa ile eski sahiplerine TARLA vasfıyla iade ediliyor.Milli emlak müdürlüğünün önce vasfı ARSA olan yeri daha sonra TARLA olarak tesçil edilmesini istemesi doğrumu yoksa daha önceki hali ARSA olarak tesçil edilmesimi gerekir.Milli emlak müdürlüğü ben belediyeye sordum burası imar dışında onun için TARLA olarak tesçil edildi diyor.Hangi Kanuna göre bunu yapıyor bu durumda ne yapmamız gerekir.Herkes birbirine atıyor.Bu konuda ivedi cevap verirseniz memnun olurum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 9 ay önce - 8 yıl 9 ay önce #4497 Yazan: hkocak
Sn. "hacı46" dikkatine;

Sorduğunuz sorunun mevzuatı yok. Ama 6292 sayılı Kanunun 7'nci maddesi gereğince iade, tapu kaydının eski malikine aynen döndürme şeklinde olduğuna göre, cinsinin de aynı olması gerekir diye düşünüyorum. "İade sırasında Milli Emlak Müdürlüğünün, parselin vasfını tayin amaçlı olarak gerekli araştırmayı da yapar" şeklinde bir koşul bulunmamaktadır.

O taşınmaz orman içinde kaldığı sırada cinsi ne ise, iade edilirken de aynı olması gerekir diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum