Aplikasyon ve 2/B Kullanım Kadastrosu

8 yıl 1 hafta önce #5675 Yazan: serkancakmak
Selamlar....Sayın Üstadlarım benim birkaç sorum olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
1- LİHKAB'ın yapmış olduğu Aplikasyon işlemine vatandaş yapıloan Aplikasyonun Yanlış olduğu gerekçesi ile itiraz etmiştir. Kadastro Birimince teknik ekip görevlendirilmiştir. Sorum şu Vatandaşın talebine karşılık Aplikasyon ücreti alacakmıyız.....Eğer alınacaksa neye göre alacağız zira vatandaş Aplikasyon talebinde değil yapılan Aplikasyonun Kontrolü için başvurmuştur.
2- A köyünde yapılmakta olan 2/B Kullanım Kadastrosunda Hak sahipleri belirlenirken el değiştirmeler edinme sebebinde açıklanıyor kullanıcısı beyanlar hanesinde yazılıyor. Sorum şu: Bir vatandaş 2/ B yapılan arazinin dedesi , babası , büyükdedesi vb. kişilerden kaldığı kendisininde hak sahibi olduğu gerekçesi ile itiraz ediyor yalnız itiraz eden bu parseli hiçbir şekilde kullanmıyor. 2/B Kullanıcı tespitinde tespitinde tesis kadastrosu gibi mirasçılık hükümlerini işletecekmiyiz yoksa biz tesis kadastrosu değil 2/B Kullanım kadastrosu yaptığımız için beyanlara sadece son kullanıcısını mı yazacağız.
3- 2/B Kullanım kadastrosunda yer ölü malik adına yazılabilir mi yoksa nüfus kaydına veya veraset belgesine göre intikali yapılarak mı yazılmalı
4- 2/B kullanım kadastrosunda Mera ve Yaylak olarak dışarı çıkarılmış parseller yine Hazine adınamı askıya çıkarılacak yoksa Orta malı olarak askıya çıkarılıp özel siciline mi işlenecek.
Sayın üstadlarım cevaplarınızı bekliyorum.....

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 gün önce #5696 Yazan: hkocak
Sn. "serkancakmak" dikkatine;

Soru, "Forum Hakkında" kısmına sorulmuş olduğu için cevap gecikir. Cevaplanan sorular "Mesleki Mevzuat" bölümünün alt başlıklarına sorulursa daha çabuk cevap yazılabilir.

Birinci sorunuzun cevabı HAYIR'dır. Çünkü itiraz olduğu için.
İkinci sorunuzun cevabı HAYIR'dır. Çünkü, kişinin kullanıcı olması 31.12.2011 tarihinden önceye dayanmalı ve de halen kullanıcı olmalıdır.
Üçüncü Sorunuzun cevabı HAYIR'dır. Çünkü halen kullanıcı değildir.
Dördüncü sorunuzun cevabı ise; orta malı siciline kaydedilmelidir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum