ORMAN DİYE EL KONULAN YERLER

7 yıl 7 ay önce #6100 Yazan: hakkıkarabag
KADASTRO ÇALIŞMALARINDA ORMAN DİYE EL KONULAN SONRASINDA TARIM ARAZİSİNE DÖNÜŞTÜĞÜNDEN ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN VE MALİYE HAZİNESİ OLARAK HAZİNE TARAFINDAN TESCİL ETTİRİLEN YERİMİZ ŞUANDA ETRAFINDA YERLEŞİM ALANLARININ OLUŞTUĞU BİR YER HALİNE GELMİŞTİR. SADECE BİZİM ARAZİMİZ SONRADAN AĞAÇLANDIRILARAK ORMANA ÇEVRİLMİŞ VE PARK HALİNE GETİRİLMİŞTİR. BU YERİMİZİ GERİYE ALMA ŞANSIMIZ VAR MI? YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILAR.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 7 ay önce #6102 Yazan: hkocak
Sn. "hakkıkarabag" dikkatine;

Öncesinde sizin tarafınızdan kullanılırken, kadastro çalışmaları sırasında orman içinde kalan ve sonra orman dışına çıkarılmış bir yerden bahsediyorsunuz. Orman dışına çıkarma sebebi nedir? (2/B gereğince mi orman dışına çıkarıldı?). Orman dışına çıkarılan yerin orman adına tescil edilmesi normaldir. Peki, o yerde kullanım kadastrosu yapıldı mı, yapıldı ise siz o yerde kullanıcı olarak kendinizi yazdırmadınız mı, daha doğrusu siz halen orada kullanıcı mı idiniz.

Sizin olduğunu iddia ettiğiniz tarih kadastro öncesine aittir. O tarihte tapulu olarak kullanıyor olsanız bile o yer kadastro çalışmaları sırasında orman içine alınmışsa; 2/B gereğince orman dışına çıktığında doğrudan size dönüşü olmaz. Ancak kullanıcı iseniz, o yerde kullanım kadastrosu yapılırken kendinizi kullanıcı olarak yazdırmanız gerekirdi. Kullanıcı olmanız durumuna göre hak sahibi olup olmayacağınıza Milli Emlak Müdürlüğü karar verecektir.

Sorunuzda eksik olan bilgiler; İddia ettiğiniz yer orman dışına hangi gerekçe ile çıkarıldı, 2/B gereğince çıkarıldı ise orada kullanım kadastrosu yapıldı mı, kullanım kadastrosu yapılırken siz "kullanıcı" olarak kendinizi yazdırmadınız mı? ... Konuyu biraz açmanız gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.050 saniye
Geliştiren: Kunena Forum