Tapulu Parselden Orman vasfını yitirimiş alandan imar yolu yapılabilir mi

5 yıl 11 ay önce #7266 Yazan: maviçizgi müh
Merhaba,

Ekteki dosyada 368 kadastro parsel 1974 yılında mülkiyet kadastrosu ile tapulama yapılmıştır. Kadastro parselinin yakınında orman vasfını taşımayan ağaçsız bir bölge bulunmaktadır. Bu bölgede orman kadastrosu 2009 yılında tamamlanmış olup, halen 10 yıllık askı süreci devam etmektedir. 2009 yılındaki orman kadastrosu ile tapulu 368 parsel tarlamızın yaklaşık 400 m2 si orman sınırları içine alınmıştır.(Gerçekte orman vasfı yoktur) 22.05.2018 tarihi itibarı ile parsel üzerinde halen herhangi bir şerh bulunmamaktadır. Belediyenin yapmış olduğu plan siyah renklerle gösterilmiştir. Bende revize plan olarak pembe renkli çalışmayı hazırladım. Belediye bu revize plana göre imar planını tadilat yaparsa hem benim hemde diğer parselin sorunu kalmamaktadır. Bu mümkün müdür? Mümkünse çözüm öneriniz nedir?

Ayrıca, Mülkiyet kadastrosu, orman kadastrosundan önce yapılmış olmasına rağmen nasıl oluyor da orman kadastrosu mülkiyet kadastrosunu dikkate almıyor. Ayrıca halen itiraz süreci devam ederken parsellerin üzerine nasıl şerh koyabiliyor. Benim parselin üzerinde şerh henüz yok ama yan parselde de olmamasına rağmen sonradan yani bu tarihten yaklaşık 1 yıl önce şerh konulmuş. Ormanı aradığımızda da üzerinde şerh olduğunu sözlü beyan etmektedirler. Bu konu komplike bir durumu barındırdığından ne yapılması gerektiği konusunda size yazmayı düşündüm. Sizin bu konularda yazınız var. Ancak bire bir örtüşmediğinden yeniden görüşünüzü almak istedim. Revize plana göre imar yolunu orman görünen masum parsellerden geçmesi veya geçirilmesi durumunda bir çok kimse bu mağduriyetten kurtulmuş olur. Kaldı ki, eğer imar planı yapılıyorsa bunun sadece özel mülkiyete konu olan yerden geçmesi eşitlik ilkesine aykırılık taşımıyor mu? Ayrıca, bir çok belediye yada şehircilik bakanlığı kamu yararı diye bir çok orman arazisinden üstelik ağaçlık bölgeden yol geçirmektedir. Değerli görüşlerinizi çözümsel olarak bekliyoruz.
Saygılarımla,
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 10 ay önce - 5 yıl 10 ay önce #7296 Yazan: hkocak
Sn. "maviçizgi müh" dikkatine;

Rengarenk krokinizde 368 nolu parselin hangisi olduğunu ancak bitişiğindeki 369 ve 370 parsellerden hareketle tahminen bulabildim. Ama sınırlarını tam olarak doğru anladığımdan emin değilim. Orman kadastrosunun askı süresi 10 yıl değil, bir aydır. Dava açma süresi diyecektiniz sanırım... Belediyenin plânına göre sizin parselinizin orman dışında kalmış olan kısmı plânlanmış gibi. Sizin önerdiğiniz bir plân var. (Kullanıcı adından hareketle, harita mühendisi olduğunuzu tahmin ediyorum). Sizin hazırladığınız plâna göre sorun kalmadığından bahsediyorsunuz. Bu sorun kalmamadan neyi kastettiğiniz pek anlaşılmıyor. Yani sizin hazırladığınız plâna belediye de tamam diyorsa o zaman tamam. Ama sizin hazırladığınız plân ile ormanın durumu ne? ... Sizin hazırladığınız plâna göre pembe çizgi içerisinde halen orman kalıyorsa, o zaman nasıl tamam oluyor. Sorunuza cevap vermek için veriler biraz bulanık, berraklaştırılması gerekir.

Daha önce tapulanan yerlerin orman kalması konusunda yazılmış makaleler bulunmaktadır. Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "ORMAN" sayfasında yer alan; "TAPULU TAŞINMAZLARIN ORMAN İÇİNDE KALMASI" başlıklı makaleyi okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.094 saniye
Geliştiren: Kunena Forum