eski yapının cins değişkliği

8 yıl 8 ay önce #4594 Yazan: burak
06.1978 tarihinde yapıldığı söylenen eski konutun cins değişikliği işlemi yapılması talep ediliyor. Köy 1993 senesinde Belde belediyesi olmuş 1995 senesinde imar planları onaylanmış ve 2014 senesinde ise belde belediyeliğinden tekrar köy olarak İl özel idaresi sorumluluk sınırlarına bağlamıştır.

Bu yapının hiç bir inşaat izni yoktur. Yalnız muhtarlık ve azaları 06.1978 senesinde yapıldığı belirten yazı verebileceklerini söylediler. Bu şekilde talebin karşılanması mantıklımıdır. Ayrıca konutun fen sağlık kurallarına bakılarak oturmaya elverişli olup olmadığına bakılması gerekir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4609 Yazan: dörtgöz
Eski Yapıda Cins Değişikliği
Köylerde, belediye kurulmadan önceki bir tarihte inşa edilmiş yapılar ile şehirlerde o şehir imar düzenine tabi tutulmadan önce inşa edilmiş yapılarda yapı kullanma izin belgesi aranmadan cins değişikliği yapılabilir.
Bunun için yapının sınırlarında bulunduğu belediye veya il özel idaresinin resmi bir yazısı yeterlidir.
Bu yazıda yapının belediye olmadan önce daha köy iken inşa edildiği veya şehrin imar düzenine tabi tutulduğu tarihten önce yapının inşa edildiği, fen ve sağlık kuralları açısından kullanıma elverişli olduğunun belirtilmiş olması yeterlidir. Bu tür bir yazı ile eski yapılarda cins değişikliği yapılabilir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum