2-B cins değişikliği (ACİL)

8 yıl 5 ay önce #4855 Yazan: refikkarakaya
Kıymetli mesleklektaşlarım ve hocalarım: Sizlerinde bildiği gibi 2B parselleri üzerindeki cins değişikliği, yani beyanlar hanesindeki muhdesatın CİNS hanesine taşınması işlemi 2013/12 ye göre kadastro müdürlüklerince yapılmaktadır. Benim sorum ise beyanlar hanesinde belirtilmemis yapılar konusunda ne yapmalıyız. Vatandaş geliyor'' benim 40 senelik evim, istediğin kadar şahit göstereyim, belediyeye vergimi yatırıyorum, 2B ölçümlerini yapan memur ölçmeyi unuttuysa benim kabahatimmi?''diyor.Gerçektende bazı parsellerin ölçü krokilerinde ev mevcut.
Bu durumda olanları 2014/3 e göre düzeltme yaparak cins değişikliğini yapıyoruz(bununda ne kadar doğru bir iş olduğundan emin değilim.
Bazı parsellerin ise beyanlar hanesinde ve ölçü krokisinde ev görünmüyor sadece NETCAD projesinde detay iptal tabakasında evin şekli mevcut. detay-iptal tabakasında gördüğümüz çizimi de Evrak-ı müspite kabul edip! bu durumdakileri de 2014/3 e göre hallediyoruz.
Gelelim üçüncü versiyona ; ev yani muhdesat, ne beyanlar hanesinde ne ölçü krokisinde ve nede NETCAT de herhangibir tabakada mevcut değil. Görüş aldığım büyüklerim, Bu durumun sınırlandırma hatası olduğunu, 2B kadastrosunu yapan memurların sınırlandırma hatası yaparak muhdesatı ölçmediklerini Dolayısıyla sınırlandırma hatasının 41. madde ile düzeltilmesi gerektiğini söylüyorlar. 41. maddeyi ve 41. madde uygulama yönetmeliğini incelediğimde Beyanlar hanesinin düzeltilmesi gibi bir şeye rastlamak mümkün değil. Bu şekilde cins değişiklikleri yapmak üzereyim ve bu hiç İçime sinmiyor. Nasıl bir yol izlenmeli Beyanlar hanesinin tapu sicilindeki Hükmü nedir. Kendi başına ayni bir hak oluşturabilme kabiliyeti varmıdır. Ben kendi adıma Beyanlar hanesini kadastronun yapıldığı an itibarıyla görevli memurun Gözlemleri gibi algılıyorum, yada an itibarıyla ilgili kişilerin söyledikleri. Yani 41. ile neyi düzelteceğiz. zaten beyanlar belgeye dayanmıyor. sadece beyan. Sayın Hocalarımdan ve Arkadaşlardan tez zamanda bilgi rica ediyorum. ( ayrıca beyanlarda tek katlı yazılıp da ilgilisinin dubleks yada iki katlı olduğunu iddia ettiği yapılarda 41.yada bir başka maddeye istinaden düzeltilebilirmi?) Sevgiler Saygılar Cümleten..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 5 ay önce #4859 Yazan: 71excalibur71
Sayın meslektaşım;
1. durumda belirtilen ölçü krokisindeki yapının 2014/3 e göre düzeltilmesini şartlarının tam olarak yerine getirilmesi ile kabul etmek mümkün görünüyor
Lakin 2. durum olarak belirttiğiniz iptal tabakasındaki yapının 2014/3 e göre yapılması
hele hele beyana göre, 41 dayanaklı sınırlandırma hatası yorumlu çözümlerin kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum.
2013/12 genelge açık : tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilen... muhdesat niteliğinin...

askı ilanında itiraz veya dava yolunu kullanmayan muhdesat sahiplerinin, 2013/12 genelge sayesinde verilen imkanı kullanırken fazlaca zorlama çözümleri taleplerini sonucu kendinizi riske atmanızı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.125 saniye
Geliştiren: Kunena Forum