CİNS DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİ

8 yıl 2 ay önce #5332 Yazan: güleş
Sayın Üstadım;
1-)6360 sayılı yasanın geçici 1. maddesinin 14 fıkrasına göre tarla vasıflı bir taşınmaz için açık besi damı ve tarla olarak yapısız iken yapılı hale gelme cins değişikliği talebi ile taşınmaz üzerindeki açık besi damının 2001 yılında yapıldığını belirten fen ve sağlık koşullarına uygun olduğuna ve cins değişikli işlemi yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediyenin uygunluk yazısı vardır.Ayrıca Belediye tarafından bina tespit formu da düzenlenmiştir..Cins değişikli talebinde bulunulan parsel üzerindeki açık besi damı 2014 yılında yapılan 3402 sayılı kanunun 22-a çalışmalarındaki ölçü krokisinde gözükmemektedir.Cins değişikliği talebini karşılanabilir mi?

2-)İmar kanunun 27. maddesine göre köy yerleşik alanı sınırları onaylanmadan 6360 sayılı yasanın geçici 1. maddesi 14. fıkrasına göre cins değişikli talepleri ile imar mevzuatına göre, ifraz talepleri karşılanabilir mi?

3-)6360 sayılı yasanın yayımlandığı tarihten önce yapılan konut amaçlı yapılar 6360 sayılı yasanın geçici 1.maddesi 14 fıkrasına göre cins değişikli talebi karşılanabilir mi? yoksa imar kanununun plansız alanlar yönetmeliğinin 63.maddesine göre yapı kullanma izni belgesi ile talep karşılanacak.

4-)Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş amaçlı olmayan cins değişikliği işlemlerinden imar kanununun 22. maddesine göre röperli kroki istenilecek mi? yoksa 2010/4 sayılı genelgeye göre vaziyet planı ve bağımsız bölüm krokisi yeterlimi.Ayrıca cins değişikli için tanzim edilen değişiklik beyannamesindeki koordinatlar ile istnilirse röperli krokideki bina koordinatları ile röperli kroki istenmez ise vaziyet planındaki bina koordinatları ile karşılaştırma yapılacak.

Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.058 saniye
Geliştiren: Kunena Forum