Muhdesat bilgisinde hata düzeltimi

7 yıl 9 ay önce #5951 Yazan: ümit
2/B çalışmaları sırasında 3 tane bina ölçü krokisinde gösterilmiş. 2 tanesi tek katlı olarak doğru adlandırılmış fakat bir tanesi 2 kat olarak geçmiş.tüm evraklarında(tutanağı ve ölçü krokisi, askılar...) iki kat olarak geçmektedir.böyle bir muhdesat bilgisini tek kat olarak düzeltim için mevzuat talimata rastlamadım.2016/2 ye göre de düzeltim yapamıyoruz kanımızca.
muhdesat hatası düzeltimi için yardımcı olurmusunuz. genel olarak bilgi verirmisiniz sayın müfettişim teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5952 Yazan: haritaciii87
2016/2 madde 12 ve madde 13 e göre düzeltebilirsiniz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5954 Yazan: ümit
12.madde de niteliğinin belgesine aykırı hatalı tescil edildiği demekle birlikte (muhdesattan bahsedilmemektedir, muhdesat bir beyandır tescile konu bir durum olmadığını düşünüyorum) evrakına aykırı bir durum söz konusu bir durum yok. yukarda yazmıstım aslında ama gözden kaçmış sanırım. aslında cinsinde mevcut olsa ve evraklarına aykırı durum olsa haklısınız 12.maddede.
13.madede benzer durumlar acıklanıyor aslında adi yazım hataları veya alan hatalarını dediğiniz gibi bu genelgeyle giderilme sansı var fakat muhdesat durumu bu maddelere girmiyor diye düşünüyorum. sonucta nitelikten bahsediliyor ve bu tescilli olması yani cinsinde olması gerektiği anlamı cıkıyor.
yinede cevap için tesekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5961 Yazan: haritaciii87
her ne kadar muhdesat doğrudan tescili ilgilendiren bir işlem olmasa da dolaylı olarak tescille( tapu kütüğüne işlenen beyan durumu) alakalı bir işlemdir.Dolayısıyla iki katlı olduğunu belgeleyen evraklar da var. Evrakına aykırı tescil durumu rapora bağlanarak bahsettiğim genelgeye göre düzeltilebilir fazla merasime gerek kalmadan.Başka bir talimat ya da genelge yok araştırdıgım kadarı ile.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum