tescilli olmayan evlerin durumu

7 yıl 9 ay önce #6006 Yazan: feyyaz
Hocam ifraz dosyasında tescilli evin yıkılıp yerine başka ebatlarda tescilsiz bir evin yapıldığı tespit ettim.Yeni yapılan evin diğer parsele tecavüzü var.İfraz dosyasında yeni yapılan tescilsiz evin tecavüzünden bahisle beyanlara belirtme yapmaya gerek var mı ? Bu konuya benzer şekilde yapılı iken yapısız hale gelme talebinde yine tescilli evin yıkıldığını başka ebatlarda tescilsiz bir evin yapıldığını tespit ettiğimizde bu parselin üzerinde tescilli ev yıkıldığı için her :blink: ne kadar üzerinde tescilsiz ev olsa dahi arsa yapmamızda bir sakınca varmı?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 8 ay önce - 7 yıl 8 ay önce #6014 Yazan: hkocak
Sn. "feyyaz" dikkatine;

Var olan bina yıkılmış olsa bile, o bina varmış gibi işlem yapılması gerekir. Ve yıkılmış olsa bile söz konusu bina, oluşan parsellerden hangisine rastlıyor ise ona taşınması da gerekir... Ek olarak yeni bina yapılmışsa o bina ile ilgili olarak talep olmadıkça dikkate alınmaması gerekir ama komşu parsele tecavüzünden bahsediyorsunuz; öyleyse, üçüncü şahısların haklarının korunması bakımından, gerek ait olduğu parselin ve gerekse tecavüzü bulunan parselin tapu kütüğü "beyanlar" hanesinde gösterilmesinde yarar bulunmaktadır.

Yukarıda da belirttiğim üzere bina yıkılıp, yeni bina yapılmış olsa bile, o bina ile ilgili resmi bir talep olmadıkça cins değişikliği yapılamayacağından; içinde yer alan parselin cinsinin "arsa" yazılması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 8 ay önce #6019 Yazan: haritaciii87
2010/4 sayılı genelgenin 24.md. 15-1 ve15-2 maddelerine göre işleminiz açısından yeterli olduğu düşünüyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.054 saniye
Geliştiren: Kunena Forum