Görevini yanlış yapan memur!!!

9 yıl 8 ay önce #2738 Yazan: gs44
hocam merhaba;

Görev başında bir hata yaptık istemeden ama sonuç olrak bir hata var. vatandaş şikayette bulunsa ve hakkımızda soruşturma izni verilse biz en ile yargılanırız ve cezaları ne olur bu tür suçlardan ceza alınması memuriyeti bitirir mi? hapis cezası falan olur mu? mesela görevi kötüye kullanma 1-3 yıl diyor bu direk görrevi kötüye kullanmamıdır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce - 9 yıl 8 ay önce #2747 Yazan: hkocak
Sn. "gs44" dikkatine;

Sorunuzuna net cevap vermek mümkün değil ama hemen endişelenmeyin. İnceleme yapılırsa, incelemeyi yapan önce konuyu ortaya koyar, hatalı bir sonuç tespit ederse bunda kasıt olup olmadığını değerlendirir, hatalı bulunsanız bile işin yargı boyutu vardır. Belki de hatalı bulunmayacaksınız.

Ama diyelim ki Yargı da sizi hatalı buldu... Kanun maddesinde öyle yazıyor diye hemen bire bir uygulanmasını, hemen hapse gir, hemen memuriyeti bitiri aklınıza getirmeyin. İşin yine kasıt boyutu iyi hal boyutu hakim tarfından dikkate alınıp, indirim yapılması ve de ertelenmesi gibi konular söz konusu.

Hele bir inceleme yapılsın. Konu nedir ortaya çıksın. Hemen paniklememenizi öneririm... Size kolay gelsin. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2748 Yazan: gs44
hocam; daha memuriyetin başındayız o yüzden bilmediğimden sordum, çok teşekkür ederim ilginize gene bişey olduğunda size danışırım. inşallah bu tarz şeyler hiçbir zaman başımıza gelmez ama bilmek öğrenmek istedim.

peki hocam; mesela görevi kötüye kullanmadan alınan ceza memuriyeti bitirir mi? genel olraka soruym mesela 3 yıl aldı 657 e göre 1 yılı aşan hapis cezaları memuriyete engel ya byle bir durumda memuriyet biter mi?

tekrar teşekkürler hocam

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2790 Yazan: gs44
hocam merhaba;
hocam mesela 18. madde uygulamasını geç yapmak yada mahkeme kararını ile iptal edilen 18.madde uygulamasını geç geri dönüşüm yaptık diyelim yani bunlar görevi kötüye kullanmak mıdır? ve diyelim mahkemeye gitti olay görevi kötüye kullanmada cezalar nasıl ilerler aşamalrı neler mesela önce uyarı 2.davada maaş kesintisi falan mı olur???

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce - 9 yıl 8 ay önce #2791 Yazan: hkocak
Sn. "gs44" dikkatine;

Konuyla ilgili ilk yazdığım görüş yeterlidir... Siz yapılması gerekeni iyi niyetle yapın, hakkınızda herhangi bir şikayet olduğunda da, iyi niyetle yapmaya çalıştığınızı dile getirin, herhangi bir konuda gecikme ya da hata varsa onun da sebebini ortaya koyun... Bence siz, memuriyette yeni olduğunuz için işi abartıyorsunuz. İşlem gecikti, hemen görevi kötüye kullandı, mahkemeye gitti ceza aldı, ikinci davada maaş kesildi gibi şeyleri düşünmeyin... Uygulama öyle iki kere iki dört gibi işlemez. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: gs44

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2794 Yazan: gs44
hocam haklısınız abartıyorum. Allah´a çok şükür yaptığım işlerden eminim ancak bu tarz olaylara alışık değilim ve çekindim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum