parktan ve yoldan ihdas

3 hafta 5 gün önce #7836 Yazan: naif
70 hektar alanda yapılan 18. madde imar uygulaması dosyasında vatandaşın parselleri ve maliye hazinesini bir parseli bulunmaktadır. maliye hazinesi parselinde park bırakılmıştır. yaklaşık olarak 1 sene sonra belediye bu parkı konut alanına
çevirmiştir. parktan ihdas edilen bu alan maliye hazinesi adına mı yoksa belediye adına mı ihdas edilecek.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

2 hafta 6 gün önce #7837 Yazan: hkocak
Sn. “naif” dikkatine;

Sorunuzdan 18 uygulaması yapılmış ve tescil edilmiş olarak anlıyorum.

İlk uygulamada hazine taşınmazının bulunduğu yere park denk gelmiş. Hazine taşınmazına park denk gelmemiş olsa bile, uygulamaya giren hazine parseli park alanı için kullanılmış da olabilir.

Gerek hazine taşınmazından oluşturulmuş olsun ve gerekse vatandaş parsellerinden kesinti yapılarak oluşturulmuş olsun; parselasyon ile oluşturulan bu tesisler; amacı dışında kullanılamaz. (3194 sayılı İmar Kanunu md.18/3).

İlk uygulamada park olarak ayrılan kısın bugün konut alanına çevriliyorsa; aynı bölge içerisinde, kapanan park alanı kadar bir yerin (eşdeğer bir yerin) ayrılması gerekir. Dolayısıyla ortada ihdas edilecek bir alan da kalmamış olacaktır.

Hele ki, öncesi hazineye ait bir yerin belediye adına ihdası hiçbir zaman düşünülmemelidir… Henüz 18 uygulaması yapılmamış bir yerde hazine taşınmazını park alanı olarak ayrılmışsa ve henüz 18 uygulaması yapılmadan yeni bir plân değişikliğiyle bu yer konut alanına çevrilmişse: bu takdirde taşınmaz maliye hazinesine geri döner. (3194 sayılı İmar Kanunun md:17/3). … Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.043 saniye
Geliştiren: Kunena Forum