Parsel yanından geçen orman yolu kadastral yol mudur?

5 yıl 7 ay önce #7414 Yazan: mkaand
Merhaba,

Öncelikle Tapu-Kadastro-İmar gibi konularda bilgilerini paylaşan site üyelerine ve yöneticilerine çok teşekkür ederim. Ben hayatımda hiç arsa almadım ama yaşlılığımda hem tarımla uğraşıp hem iki katlı prefabrik ev yapabileceğim bir tarla bakıyorum. Bu konularda bilgim çok sınırlı bu yüzden size başvuruyorum. Sitedeki makaleleride okumaya çalıştım. Bazıları çok resmi ve teknik dil olduğu için anlayamadım. Orman yolları ile ilgili size bir sorum var.

Almayı düşündüğüm yer nitelik olarak TARLA olarak geçmekte ve 5900m2. İmar kanuna göre yanılmıyorsam TARLA statüsündeki bir yere ev yapmanın belli şartları var. Kadastral yola 25m cephe ve en az 5000m2 + inşaat alanı olması gerekiyor. Benim beğendiğim tarlanın iki yanı Orman. Uydu fotoğraflarından bakılınca orman yolu net gözüküyor. Sorum şu bu orman yolu Kadastral yol mudur? Eğer öyleyse bu tarlanın 34 mt cephesi olduğundan iki katlı prefabrik ev dikilebilir mi? Bu konular hakkında bilgisiz olduğum için lütfen kusuruma bakmayın. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7417 Yazan: scm
Eskiden imar dışı alanlarda yane kırsal kesimdeki tarlalarda imar ve iskan il müdürlükleri izniyle minumum 5 dönümlük müstakil parselinize veya bu miktar hisseli tapunuza 0,05 oranında tek katlı konut izni vardı. Tarlanız 7 dönümse, bukez onun 0,05 idi.
Hisseli iseniz hissenizin 5 dönüm olmasının yanısıra hissedarında size inşaatınız için rızası gerekiyordu.
Şu an için sanıyorum bu şartlar halen devam ediyor ama büyük tarlalarda 0,05 oranına tavan olan bir alan m2 kısıtlaması getirildigini duydum.
Tarla orman arazisinde kalıyorsa muhtemelen inşaatınızın izni ormana ait olacaktır.
Tarla köy yerleşik alanında kalıyorsa ozaman 2 katlı köy evi yapacagınızı belirterek, muhtarlıkla irtibata geçmelisiniz

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7418 Yazan: scm
köy yerleşik alanı içinde kalıyorsanız 0,05 tahdidi ve kısıtlaması geçersizleşir ve inşaat alanınız ihtiyacınız kadar olan seviyeye çıkar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7419 Yazan: scm
parsellerin yerleşimine bakılırsa o kadastrol yol.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: mkaand

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7422 Yazan: hkocak
Sn. "mkaand" dikkatine;

Krokide işaretlemiş olduğunuz parselin iki yanı orman. Yol orman içinden gelmekte ancak aynı yola sizin almayı düşündüğünüz parsele cephe olduğu kısmı orman dışında gibi görünüyor. Ama bunun netleştirilmesi gerekir... Bunun için de, o parselin maliki ile Kadastro Müdürlüğüne başvurun, paftasında, parselin yol ile cepheli olarak göründüğü kısım yol mu, yoksa orman mı ona bakın... Eğer parselin cephe aldığı kısımdaki yol orman dışında kalıyorsa birinci aşama halledilmiş olur. Yani eğer o parselin ifrazı gündeme gelirse cephe şartı tamam demektir.

Gelelim o parselde yapı yapılabilir mi? ... Onu da belediyesinden öğrenmeniz gerekir. O parselin vasfının halen "tarla" olduğundan bahsediyorsunuz. Vasfı tarla ise ve de imar plânı kapsamında kalmıyorsa, o takdirde ifraz için 5403 sayılı Toprak Koruma Kanununun 8'inci maddesindeki kıstaslar gündeme gelir...

Siz en iyisi, o parselin maliki ile birlikte Kadastro Müdürlüğüne başvurun, yolun durumunu öğrenmenin yanı sıra plân örneği talep edin. Plân örneği ile birlikte de belediyeye gidin ve o parselin durumunu öğrenin... Merak ettiğiniz konularla ilgili tüm soruları da belediyeye sorun. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, mkaand

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7432 Yazan: mkaand
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum hızlı geri dönüşleriniz için. Ben İstanbuldayım bu tarla Muğla'da emaille belediyeye ulaşmaya çalışıyorum ama netice almış değilim. Bu tür konuların internet üzerinden halledilebilmesi lazım aslında. Takdir edersiniz ki izin alıp Muğla'ya gidip bu konuyu bir günde çözmek çok zor. Ancak Emlakçı belki bu konuda yardımcı olaiblir ona da ne kadar güvenebilirim ki bu konuda. Kendim kanunları araştırıp bilgi edinmeye çalışıyorum. Benim çok fazla bir inşaat taban alanına ihtiyacım yok. 60x2 kat lık bir ev fazlasıyla yeterli olacaktır (Prefabrik) Elektriği solar, suyu kuyu ile çözmek istiyorum. Yani Belediye'den bir hizmet beklentim de yok. Ceviz ve Zeytin ağaçları ekmek istiyorum. İstanbuldan oraya göçetmek istiyorum. Aşama aşama yapacağım bu işi. Önce konteyner atarım 21 m2 lik diye düşünüyordum. Merak ettiğim şey şu. 5250 m2 tarlam olsa kadastral yol ile 25 m cephesi olsa, 125m2 taban alanlı iki katlı ev dikme şartı belediyeden belediyeye farkediyor mu? Bu tarla köy yerleşiminden biraz uzak (3-4 km kadar) Yan parselde birisinin bağ evi yaptığını görebilirsiniz. Bu konularda ülkemizde bir standart yok mu? Yani Kadastro müdürlüğünden orası yol mu orman mı araştırsam yol derlerse istediğim zaman ev dikemez miyim? Belediye'den belediyeye neden değişiyor ki? İnanın ben hiç bir hizmet beklemiyorum belediyeden herşeyimi kendim üretmek istiyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.083 saniye
Geliştiren: Kunena Forum